USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Брюсселі оцінили мораторій на вивіз лісу-кругляку

6 Грудня 2016 09:46
З'явився офіційний коментар представництва Євросоюзу на введений мораторій на вивіз з України в європейські країни лісу-кругляка.

Як передає replyua.net, свою точку зору ЄС представив на своїй офіційній сторінці в соцмережі. Зокрема, Брюссель заявляє про солідарність з українськими громадянами, які виступають за захист своїх лісів від незаконної вирубки, а також заявляє про готовність усіляким чином допомагати в цій сфері.

Однак в Євросоюзі також вважають, що основною метою введення мораторію на вивезення лісу є сприяння деяким контрабандистам в збагаченні завдяки протизаконному вивезення лісу.

Разом з тим, в повідомленні наголошується, що ніхто в Євросоюзі не висловлює зацікавленості в тому щоб в Україні почали знищувати ліс або будь-які інші багатства природи в процесі зближення Києва з Брюсселем.

Європейський союз заявив про готовність сприяти українській стороні в захисті своєї природи. Європейці порадили Україні повністю заборонити заготівлю лісу в деяких регіонах, в яких це буде потрібно для охорони навколишнього середовища.

Також в ЄС підкреслили, що після введення мораторію на експорт кругляка, факти контрабанди деревини не припиняються.

Зокрема, український ліс експортують в Румунію за мізерними цінами, оформляючи його як дрова.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нещодавно на Волині 1 кілометр до кордону з Польшею заблокували вагони з лісом-кругляком, який в обхід нашого мораторію контрабандним шляхом намагаються вивезти за кордон під виглядом дров.



Ліс-кругляк з України тягнуть не тільки залізницею а й автотранспортом. Так, 1 грудня активісти з із допомогою працівників Нацполіції затримали автотрал з лісом-кругляком у Ківерцівському районі. Березу і дуб готували до вивезення за кордон.



Нагадаємо, Петро Порошенко під час саміту Україна-ЄС в Брюсселі повідомив, що має намір ініціювати скасування мораторію на експорт необробленої деревини.

На думку політологів, обіцянка Президента України Петра Порошенка щодо скасування мораторію на експорт українського лісу-кругляка суперечить економічним та екологічним інтересам України. Обіцяючи відмінити мораторій на експорт лісу, Порошенко здає інтереси країни, - вважають експерти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лісоруб Показати IP 6 Грудня 2016 11:37
До д*пи нам ваш мараторій, як і спиртовозам таможня! Ковельські, цуманські, турійські, цуманські і тд ...проти, різали і будемо різати з нами президент і прокурори.
пенсіонер Показати IP 6 Грудня 2016 12:34
порох та "іже с нім" і -знають .що роблять... вже пора і чорнозем грузити в вогони і торгувати.
911 Показати IP 6 Грудня 2016 13:29
Будьяку болтовнью до ср*ки. Пороха на нари а лісівників в АТО. Зловив з пилкою йолопа лісівника в ?№ бригаду на передову з тою самою пилкою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus