USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Горохові збанкрутіла кредитна спілка поверне вкладниці 133 тисячі

16 Квітня 2015 16:24
Прокуратура Горохівського району домоглася повернення грошей, вкладених ветераном праці в спілку «Золоті терези».

Горохівський районний суд задоволив позов прокуратури району про стягнення грошових коштів із учасників повного товариства - горезвісної кредитної спілки "Золотів терези", яка свого часу надавала громадянам кредити та залучала їхні кошти під відсотки.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, «Золоті терези» з листопада 2003 року до березня 2009 року ошукали більше 200 вкладників.

ЧИТАТИ ЩЕ: «МММ» ПО-ВОЛИНСЬКИ: ХТО ПОВЕРНЕ 10 МІЛЬЙОНІВ ОШУКАНИМ ГОРОХІВЧАНАМ?

У 2006 році уклала договір про внесення членського внеску в товариство задля отримання відсотків і 64-річна жінка, ветеран праці, мешканка села Скобелка.

Однак, як і десятки волинян, ні грошових коштів, ні відсотків за ними вона не отримала. Саме товариство, як відомо, в подальшому було визнано неплатоспроможним та збанкрутіло, не виконавши взяті на себе боргові зобов’язання.

За позовом прокуратури району, яка стала на захист жінки, суд ще у 2009 році ухвалив стягнути із кредитної спілки всю заборговану вкладниці суму, однак через відсутністю у юридичної особи майна грошові кошти їй повернуто не було.

Встановивши факт неплатоспроможності товариства, як юридичної особи, прокуратура району пред’явила позов до його учасників - фізичних осіб. Адже згідно з чинним законодавством, вони несуть повну відповідальність за борги господарського товариства й, на відміну від учасників товариства з обмеженою відповідальністю, відповідають за результатами діяльності створеного господарюючого суб’єкта в тому числі своїм особистим майном.

Судовий розгляд цієї справи тривав майже два роки у судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій.

Наразі ж, при повторному судовому розгляді, суд погодився із доводами прокуратури та вирішив стягнути із усіх учасників повного товариства усю заборговану жінці суму - понад 133 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 16 Квітня 2015 16:41
Начудив Довгополов в Горохові МММ-2....
Вкладник Показати IP 16 Квітня 2015 18:04
Перевірте, кредитну спілку "Волинська" голова правління -Гриненко В.І. у Луцьку. Він, Гриненко,ще у 2002 р. був засудженний,за махінації.
Я Показати IP 16 Квітня 2015 21:06
Як вже прокуратура вихваляється, як будь-то дійсно людині ці гроші вже повернуто. Ще справа буде розглядатися в апеляції, а вони вже танці влаштували про перемогу. Ніхто ніяких грошей не стягне ні з кого. Як може спілка повернути гроші коли її вже немає?
SET Показати IP 17 Квітня 2015 08:37
Цілком згідний із "Я". Навіть виграна у всіх судових інстанціях справа це максимум 30 % успіху. Найважче гроші стягнути. У виконавчій службі все буде просто - запити в реєструючі органи покажуть що нерухомого (чи іншого) майна та коштів немає, транспортних засобів також, і винесуть постанову стягувачу про повернення без виконання. Тут без варіантів. Якщо навіть у цих горе-махінаторів і було якесь майно, то воно вже давно переписане/подароване родичам, кумам сватам і таке інше. Прокуратура може хіба полякати, але то буде як голою с*ракою до їхака. Толку з того не буде. Хоча ні, для прокуратури толк є: 1. засвітилися у пресі, значить щось роблять. 2. відзвітуються перед керівництвом своїм про виконану роботу. Знову ж таки - значить працюють))) Прокуратура працює ефектно, хоча мала б ЕФЕКТИВНО. Подивіться скільки є повідомлень про те що прокуратурою порушено кримінальну справу. У людей, які не мають поняття про нашу судову систему напрошується один висновок - "взяли", значить "сяде". Але на справді все інакше, в найкращому випадку 80 % таких справ якщо не закривається, то принаймі реального строку ніхто не отримує. Це якщо мова йде про чиновників чи олігархів. А дядька із села, то і за кіло картоплі посадять. Ось таке правосуддя...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus