USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві будують новий український літак

3 Жовтня 2009 12:55

Крилате сімейство «Анів» незабаром може поповнитися  близькомагістральним пасажирським лайнером Ан-158. Про це інформують «Волинські Новини».
«Анів», прозваних «Ластівками» за емблему цієї пташки на хвості, незабаром може стати більше. Зараз в АНТК «Антонов» йде збірка близькомагістрального пасажирського лайнера Ан-158. Ця машина багато в чому нагадує свою «старшу сестру» –  Ан-148, проте є досконалішою. Про це повідомив генеральний конструктор АНТК, Герой України Дмитро Ківа.
«158-й економічніший, у нього вище паливна ефективність, в експлуатації, наземному обслуговуванні він не менш надійний і невибагливий, –  говорить пан Ківа. — Авіакомпанії, цікавлять два його варіанти –  на 80 і 100 крісел. Льотчики, які освоїли тактико-технічні характеристики «148-го», зможуть без проблем пересісти і на цю машину».
Генконструктор каже, що Ан-158, на який підписані перші контракти, вже в першій половині 2010  року передадуть на випробування. Серійно лайнер планують випускати в Україні на заводу «Авіант» і в Росії на Воронежському авіапідприємстві. Передбачена конвертація салону під бізнес- та економ класи – інформує Український авіаційний портал.
Перші заявки на нову «Ластівку» поступили від авіакомпаній України, Росії, Казахстану і Куби. Головні відмінності новачка від Ан-148 - він довший фюзеляж, велика пасажиромісткість (80-100 місць, а не 68-85), збільшений об\'єм багажних полиць, велика економічність. Правда, і ціна літак адбуде дорожчою - 22-23 мільйони доларів США.
Довідково
Ан-148 експлуатує українська компанія «Аеросвіт».  в АНТК «Антонов» кажуть, що мають заявки на 3 таких лайнери від президентського авіазагону Дмитра Мєдвєдєва. В авіакомпанії «Україна», яка обслуговує  Віктора Ющенка та інших вищих посадових осіб країни, розраховують на дві таких «Ластівки».  В АНТК розробляють і свій VIP-лайнер на 14-18 пасажирів, здатний через покращені аеродинамічні характеристики літати на відстань до 7 тисяч кілометрів. Він доки умовно називається Ан-168 або ABJ — Antonov Business Jet.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus