USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньгаз застерігає: змінили норми споживання палива

14 Жовтня 2014 14:19
На Волині пільгами та субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг щомісяця користуються в середньому 100 тисяч громадян. Постанова №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», видана Кабінетом Міністрів України, несе значні ризики для малозабезпечених споживачів. А саме, зміни призведуть до збільшення плати за газ, а, отже, може зрости заборгованість за блакитне паливо, - попереджають у прес-службі Волиньгазу.

Так, споживачі газу, які мають пільги та субсидії, повинні звернутися до соціальних служб, аби розрахувати кількість газу, яку вони зможуть витрачати за пільговими умовами. Це необхідно зробити для того, аби уникнути можливого боргу. Адже компенсація вартості здійснюється в межах нових норм, які уряд зменшив у 1,5-2 рази.

Як відомо, постанова набрала чинності 1 жовтня 2014 року. Згідно з документом держава відшкодовуватиме вартість газу лише в межах нових норм. Решту спожитого газу пільговики оплачуватимуть за повною вартістю, яка до того ж була суттєво збільшена з 1 травня 2014 року.

«Ми закликаємо споживачів, які мають пільги, до початку опалювального сезону звернутися до соціальних служб, аби дізнатися норму споживання газу та розмір державної компенсації. Це дозволить проконтролювати свої видатки та уникнути накопичення боргу», - наголошує заступник голови правління з постачання та обліку газу Андрій Карпомиз.

Найбільше постраждають споживачі, які проживають у багатоквартирних будинках та мають індивідуальне опалення: для них встановлено коригуючий, а, фактично, понижувальний коефіцієнт. Він залежить від типу житла (приватний чи багатоповерховий будинок) і регіону. Приміром, для споживачів Волинської області понижувальний коефіцієнт для розрахунку витрат природного газу у багатоквартирному будинку становить – 0,511, в індивідуальному – 1,067.

Тобто, при розрахунку розміру пільги на опалення для багатоквартирних будинків, суму компенсації зменшили на 0,511, а, отже, в два рази. Таким чином, споживачам доведеться або економити, або оплачувати газ за повною ціною.

Довідка:
Нові норми споживання природного газу для споживачів, у яких відсутні газові лічильники та щодо оплати яких держава надає пільги та встановлює субсидії (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №409)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
економіст Показати IP 14 Жовтня 2014 14:30
"ДЯКУЄМО" нашим "кЕРІВНИКАМ" Держави!!! Тільки вміють словоблудити.
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 14:36
Правильно, бо пільги отримують не бідні, а багаті,учасники ,діти війни попридумували казна що.Мають по дві три квартир у місті здають квартирантам, а вни бідні.Ми всі бідні,бо одержуємо копійчану пенсію.А то пенсії ають тисячі і щ субсидії отрмують.
Андрій76 до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 15:55
Заздрити потрібно мовчки...Ті хто мають 2-3 квартири і здають їх, по 15-20 років по Португаліям, Італіям та Німеччинам сидять і не розраховують на нашу дебільну державу,а лише на власні сили. А ти 15 літ сидиш дома,біля родини,дітей і скиглиш,що тобі погано і що держава тобі щось винна. Пожертвуй родиною,здоров"ям, відірви свою дупу від компа, та поїдь та й зароби собі 2 квартири, та й не ний тут...
123 Показати IP 14 Жовтня 2014 15:35
З кожним днем стає все важке жити, до чого ми котимось. За що гинуть наші хлопці. Питань дуже багато до цієї влади, яка не краще за попередню, а то вже й гірше .
Света Показати IP 14 Жовтня 2014 16:44
Не надо никаких субсидий и пильг, сделайте людям нормальную зарплату, как в Европе 1200 - 1500 евро и будут люди платить эти 485 евро за тысячу кубов России без проблем , будет развиваться средний и малый бизнес, расти экономика ,создаваться рабочие места .Почему то, что мы производим продаеться по мировым ценам, а зарплату нам платят как в Африке ,кто разницу ложит в карман ?Какой экономический рост может быть в стране нищих ?При таком раскладе богатеют только оллигархи.
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 16:49
Вирішили зекономити газ - переглянули норми споживання у сторону зменшення. А чому не переглянуть у сторону збільшення норми споживання електроенергії. Адже вони затверджені 18 років назад у 1996 році при Кучмі. Тоді не у кожній сім"ї відеомагнітофон був. Зараз - супутникове ТБ, інтернет, посудомиючі та пральні машини-автомати, бойлери, кондиціонери, мікрохвильові печі та інші блага цивілізації. То чому не перерахують норми споживання з врахуванням цього. Чи у нас все для людей, але лише у сторону зниження ?
обс до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 21:27
не шариш по темі - норми введені далеко не при кучмі, свіжі норми, декілька років назад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus