USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Світязі тепер важче втопитися

26 Липня 2010 10:22
15 керівників баз відпочинку в урочищі Гряда, що на озері «Світязь» оштрафували за відсутність безпечних умов відпочинку на воді.

Про це 26 липня повідомив радник начальника Головного управління МНС України у Волинській області Володимир Нестеров.

На минулому тижня рятувальники провели рейд для перевірки стану безпеки в місцях, де купаються діти в таборах відпочинку Шацького та Любомльського районів.

В урочищі «Гряда» на озері Світязь зроблені кращі, порівняно з минулим роком заходи безпеки, - відзначили МНС-ники.

Тут створені ще два рятувальних пости – торік був лише один. На всіх постах є човни, один з них моторний, по декілька рятувальних жилети, кругів, мотузок.

Поблизу кожного рятувального поста встановлені яскраві інформаційні стенди з правил безпеки на воді. Матроси пройшли відповідне навчання і чергують по двоє, одягнені в спеціальні костюми, забезпечені біноклями і несуть свою службу з 10 до 20 години. Багато хто з них має досвід роботи матросом-рятувальником більше 3-х років.

Пляж поділений на зони відповідальності кожного з постів (а це близько 300 метрів) і про це інформовано відпочивальників – спеціальні таблички з інформацією про закінчення зони дії рятувального поста мають на меті застерегти громадян від купання в непризначених для цього місцях.

Але, слід зазначити, що на Гряді треба облаштувати ще, як мінімум, два рятувальних пости, аби рятувальники змогли швидко допомогти у разі необхідності людям, які купаються на початку та в кінці урочища. Над цим зараз працює державна інспекція цивільного захисту головного управління МНС області, - запевняють рятувальники.

15 керівників баз відпочинку за відсутність безпечних умов відпочинку на воді довелось притягувати до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на суму по 170 гривень. Постанову про це виніс Шацький районний суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus