USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Нелюдський» табір, в який поселили волинських дітей, - медустанова

4 Липня 2013 14:14
Дитячий оздоровчий табір «Оріон», у якому під час дощу протікав дах і куди заселили дітей з Волинської області, має ліцензію Міністерства охорони здоров’я на здійснення медичної практики.

Про це йдеться у повідомленні Управління у справах преси та інформації Запорізької обласної державної адміністрації, - інформує Українська правда.

Як зазначається у поясненні ОДА, під час приїзду дітей, 1 липня у Бердянськ були складні погодні умови: шторм, різкі пориви вітру, проливний дощ. Район, у якому розташований табір, двічі знеструмлювався, що призвело до збоїв роботи їдальні.

«Група дітей прибула до табору без попередження та була тимчасово поселена у дерев’яні будинки (фінський проект). Під час негоди був пошкоджений дах цих корпусів, деякі кімнати. 1-3.07.2013 у зв’язку з погодними умовами дітям не дозволялося купатися в морі, але надавався комплекс процедур», - пояснює прес-служба.

Тому всі 60 дітей, за домовленістю власника ДЗОВ «Оріон» переселили до санаторію «Лазурний» міста Бердянськ.

Сам табір «Оріон» має соляну шахту, яка збудована за проектом спеліокамери санаторію «Хмільники».
Як зазначається, лікарі та медичні працівники табору мають відповідну кваліфікацію та стаж практичної роботи з дітьми не менше 5-10 років. У медичному штаті закладу працюють лікар-педіатр, сестра медична з масажу, сестра медична з фізіотерапії, дієтсестра.

На території закладу є фізіотерапевтичний корпус, де встановлено медичне обладнання для проведення індивідуальних та групових лікувальних процедур. Працюють кабінети: фізіотерапевтичний, масажний, фітотерапії, ванни.

Крім того, в «Оріоні» цілодобово забезпечено чергування кваліфікованих медичних працівників; можливість надання першої лікарської допомоги; чергування машини на випадок необхідності транспортування хворої дитини до лікарні
Як відомо, понад 60 дітей з Волинської області поселили у дитячий табір з поганими умовами проживання. Дітям видали брудні матраци і подушки, під час дощу з даху у кімнати текла вода.

Крім того, діти скаржились, що вони голодні і живуть по 9 осіб у кімнаті, хоча їх мали розселити по двоє. Діти також не купались в морі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus