USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Помер відомий дитячий письменник Едуард Успенський

14 Серпня 2018 23:38
У Москві помер письменник Едуард Успенський, автор "Канікул в Простоквашино", "Крокодила Гени" і багатьох інших творів.

Трагічну новину опублікували відразу декілька російських ЗМІ, передає znaj.ua.

Як повідомлялося, 9 серпня Успенський знепритомнів у своєму заміському будинку в Новій Москві. Дружина Олена викликала швидку допомогу. Лікарі приїхали вчасно: письменника вдалося привести до тями.

Про причини смерті головного дитячого письменника Росії наразі достеменно невідомо. Раніше повідомлялось, що письменник страждав від онкологічного захворювання.

У 2010 році Успенський став лауреатом премії імені Корнія Чуковського, в номінації «За видатні творчі досягнення у вітчизняній дитячій літературі». Його твори перекладені більш ніж на 25 мов, інформує Громадське.

Успенський з 2007 року був членом вищої ради партії «Гражданская сила».

У 2014 році письменник назвав 90% росіян ідіотами через схвалення ними анексії Криму.

«Країна розділилася на 10% розумних і 90% ідіотів. Я вважаю, що належу до тих 10 відсотків розумних, тому що вся ця історія з Кримом потворна», — заявив Успенський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 15 Серпня 2018 08:00
Видатний дитячий письменник! Хто не знає Чебурашку, крокодила Гєну,старуху Шапокляк, кота Матроскіна, Дядю Федора, почтальона Пєчкіна? Це вже класика дитячої літератури. Автор сценаріїв відомих мультиків : "Антошка", "Рыжий, рыжий, конопатый", "Ивашка из дворца пионеров", "Следствие ведут колобки" та інших.Світла пам'ять письменнику, який подарував не одному поколінню дітей такі добрі, веселі казки. На жаль, з цього некрологу можна зробити висновки, що головна заслуга Едуарда Успенського- це невизнання анексії Криму...Може більше би написали про творчість письменника, бо часом навіть ті, хто має знати хто автор "Канікул в Простоквашино" , не можуть назвати прізвище письменника. Це просто ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus