USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зброя та обладнання, вилучені СБУ у «Варти порядку», – муляжі для навчання

9 Серпня 2017 02:59
Різноманітне обладнання, зброя, плакати та макети, вилучені під час обшуків у приміщенні Громадського формування «Варта порядку» Службою безпеки України, використовувалися для навчання вартівців.

Як розповів заступник директора ТОВ «Варта порядку» Олександр Рубан, ГФ має муляжі зброї та техніки, які необхідні для навчання вартівців, щоб у разі небезпеки вони могли захистити лучан.

Саме їх під час обшуку і забрали працівники СБУ, запевняє він.

Окрім навчальних зразків СБУ вилучила особисті речі членів громадського формування, які ті залишили на зберігання.

«Хлопці, які зараз у відпустці чи у відрядженні, залишили на зберіганні у «Варті» офіційно зареєстровану на них зброю, комп’ютери, деякі особисті цінні речі, щоб не лишати їх вдома на час відсутності. Працівники СБУ їх забрали й опублікували фото», - зазначив Олександр Рубан.

Він додав, що остерігається, аби ці муляжі в СБУ раптом не «перетворилися» на бойові одиниці.

Нагадаємо, 8 серпня з обшуками у приміщення «Варти порядку» на вулиці Винниченка вдерлися озброєні співробітники СБУ. У той же час посеред проспекту Перемоги правоохоронці затримали члена виконкому, голову постійної поліцейської комісії та керівника ГФ «Варта порядку» Олександра Тиводара. Водночас у його будинок, зламавши ворота, також увірвалися озброєні працівники СБУ.

Зі слів Олександра Рубана, його здивувала поінформованість та так звана оперативність окремих людей з камерами, які одразу опинилися на місці обшуків та затримання Олександра Тиводара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus