USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Били чи не били? Конфлікт між лікарями на Волині. Подробиці

11 Лютого 2015 20:21
Сварка між гендиректором та завідувачем хірургічного відділення Любомльського територіально-медичного об’єднання отримала розголос. Один з учасників конфлікту звернувся до народного депутата свого округу та дав прес-конференцію. Захід відбувся 11 лютого.

Нагадаємо, між генеральним директором Любомльського ТМО Володимиром Дибелем (депутатом обласної ради) та завідувачем хірургічного відділення Олександром Децем стався конфлікт, який переріс, зі слів останнього, до рукоприкладства. А нині в цій ситуації має розібратися міліція.

Так, наприкінці січня Олександр Дець дізнався, що генеральний директор ТМО усунув його від складання графіка чергувань та ургенцій по відділенню та й позбавив самих чергувань. Це було усне розпорядження керівника, пояснював тоді Олександру Децю начмед.
Коли лікар зайшов до гендиректора, то пояснень він так і не отримав. Вже збираючись піти з кабінету, й дійшовши до дверей, Олександр Дець повернувся, аби «сказати начальнику все, що він думає». Та, стверджує, цього зробити він не встиг, бо отримав удар кулаком в обличчя.
Потім лікар пішов на операцію, поїхав додому, вийшов наступного дня на роботу і лише потому звернувся до правоохоронних органів. Там в нього прийняли заяву і призначили судмедекспертизу для зняття побоїв. Жодних результатів розслідування заявнику поки не відомо. А сам Володимир Дибель на шпальтах районної газети «Нове життя» заявив, що ніякої бійки не було.

Власне, поки в цій справі розбираються правоохоронці, Олександр Дець вирішив поскаржитися до народного депутата від свого округу Ігоря Гузя. До слова, під час виборів до парламенту восени 2014 року, Олександр Дець був довіреною особою кандидата в нардепи Ігоря Гузя у Любомльському районі. Тому й прес-конференція відбувалася в приміщенні обласного осередку «Народного Фронту» і за участю помічника нардепа Сергія Годлевського.
Сергій Годлевський
Сергій Годлевський
Останній зазначив: зібрали представників преси, аби вони звернули увагу на цей інцидент. Адже увага з боку ЗМІ та розголос, на його думку, не дозволить «зам’яти» цю справу. А сама ситуація – вирішення спорів між начальником і підлеглим методом рукоприкладства - не робить честі працівникам державної сфери і не відповідає демократичному вибору українців на шляху до євроінтеграції.

Олександр Дець каже: з гендиректором у нього не склалися стосунки від самого початку призначення на посаду керівника. І не виключає, що конфлікт був результатом особистої неприязні.

«Не люблю я нашого гендиректора від початку. Він - уособлення старої системи», - каже він.
Приміром, на дружину Олександра Деця організували «травлю» після того як вона (сама лікар-педіатр цього закладу) анонімно зателефонувала на прямий ефір, де тоді виступав Володимир Дибель. Жінка поскаржилася, що через впровадження медреформи в районі фактично зруйнована педіатрична служба, а під кабінетом – постійні черги. Після того, була створена спеціальна комісія, яка перевіряла роботу дружини Олександра Деця – коли приходила й коли йшла, куди їздила на виклики і так далі.

Сам же Олександр Дець стверджує, що його позбавили можливості підвищення кваліфікації, не направивши його на курси з освоєння нової методики. А деякі лікарі їздили на курси по кілька разів на рік. Варто додати, що Олександр Дець очолює профспілку в згаданому закладі.

Завідувач хірургічного відділення Любомльського ТМО переконує, що тиск чинився й на інших працівників. Як приклад він наводить історію однієї лікарки. Жінка немісцева, свого часу знімала кімнату в старому гінекологічному відділенні, яке віддали під тимчасове житло для працівників, коли відділення перевели в нове приміщення. Жінка вийшла заміж за місцевого чоловіка, пішла в декретну відпустку. До кімнати, де були її речі, час від часу навідувалася. Та одного разу, за вказівкою начальника, її речі викинули з кімнати на вулицю, бо мали заселити когось іншого.

Згадав він і випадок зі звільненням завідувача реанімаційного відділення районної лікарні Олександра Згоранця. Нагадаємо, його безпідставно звільнили з посади наказом по територіально-медичному об’єднанню Любомльського і Шацького районівбез погодження з профспілкою 9 грудня 2013 року. Про це, а також про події, які передували звільненню, йшлося в матеріалі «За смерть пацієнта звільнили «не того» лікаря? Пікет на Волині».Його таки вдалося поновити на посаді.

Власне, Олександр Дець каже, що його начальник не раз говорив про свої хороші зв’язки як з покійним головою ОДА Борисом Клімчуком, так із втікачем Миколою Азаровим. Сам він часто їздив до Києва і хвалився, що будівництво Любомльської лікарні – його заслуга. А тим часом Володимир Дибель отримав звання заслуженого лікаря України. До слова, стверджує Олександр Дець, гендиректор Любомльського ТМО донедавна мав півставки лора в медзакладі, але, переконує лікар, він не бачив, щоб начальник коли-небудь вів прийом.

Ще до конфлікту в колективі Любомльська райрада висловила недовіру Володимиру Дибелю. Однак жодних наслідків це не мало.

Нині ж в справі розбираються правоохоронці, які вже опитали Олександра Деця. Та свідків цього конфлікту не було, адже все відбувалося за зачиненими дверима. Однак наступного дня колеги повернули Олександру хрестика, якого ніби-то знайшли в кабінеті начальника. Нині Олександр Дець працює на своїй посаді, бо «поки що не звільнили». Але, каже, навряд чи зможе працювати й надалі під керівництвом чинного гендиректора.

Редакція Інформаційного агентства Волинські Новини готова висвітлити точку зору іншого учасника конфлікту й надає можливість прокоментувати ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 20:42
На Схід їх.... там порозумнішають
Дончанин до Анонім Показати IP 11 Лютого 2015 20:58
коментар було видалено
волинянка Показати IP 11 Лютого 2015 20:46
в шацьку взяв підноги дуже талановитого спеціаліста лікаря терапевта матейчик тетяну олександрівну ганьба таким керівникам як дибель
іван до волинянка Показати IP 11 Лютого 2015 20:53
Знаємо Оллександра Деця як Лікаря і Людину з великої літери чого не можна сказати про гендиректора.
Сом до іван Показати IP 12 Лютого 2015 06:33
Да заспокойтесь, горлопан він з манією гіперперсони
Свідомий Показати IP 11 Лютого 2015 21:08
Дядько з далекого села може не знати що побої зразу знімаються.А тут цілий заввідділення! )))))
Пекар до Свідомий Показати IP 12 Лютого 2015 06:27
Просто мітить на місце начальника от і все.В пику отримав і гвалт підняв!Та будь же мужиком!Не соромся перед людьми!Ще й брудом обливає! Та ще мало дали за таке.Вийшло ,як в пісні про сойку: не стільки того .....як зойку
Любомльчанин Показати IP 11 Лютого 2015 21:09
Я не знаю на що дивиться теперішня , як районна , так і обласна влада - дибаль - це партія регіонів, якіий вірно служив банді - організовував у Київ тітушок, возив в робочий час медпрацівників на "акцію" в Луцьку "Україна без фашизму", в облраді (депутат ради) лоббіював інтереси ригів та ніколи не голосував за проукраїнські рішення...
Ольга до Любомльчанин Показати IP 12 Лютого 2015 06:32
А покажіть хоч одного головного лікаря в області,кого поміняли за остані 15 років?! Так шо відстаньте від Дибеля. Нема ні одного зних бідного а прийде другий буде те саме
Зоя Показати IP 11 Лютого 2015 21:24
Напевне до тих пір поки будуть нами такі тирани на місцевому рівні як згаданий гендир, то зверху і будуть сидіти недобиті риги
Анонім до Зоя Показати IP 11 Лютого 2015 21:27
Лично тебе при том, чьи руки ничего не брали, было жить лучше, чем при том же Кучме? Или и он также являлся "ригом"?
Таня до Зоя Показати IP 15 Лютого 2015 17:25
Та уйміться вже з цимиФАЛЬШИВИМИ ЛАЙками
Люба Показати IP 11 Лютого 2015 21:28
Дибель рідкісне поєднання бездарного лікаря, д*зника та казнокрада.
123 Показати IP 11 Лютого 2015 21:37
пригріли-маєте
реклама Показати IP 11 Лютого 2015 21:38
Дибель за Гузя
Дістало Показати IP 11 Лютого 2015 21:41
То чому він там сидить ! Жиніть якщо він всім надоїв!
Анонім до Дістало Показати IP 11 Лютого 2015 21:53
А чо тявкаешь? Покажи лучше пример.
Свідомий Показати IP 11 Лютого 2015 21:54
Якби не Дибель,здихали б у обдертих свинарниках без обладнання.Скільки людям добра не роби,всеодно знайдеться щеня якому все не так.
Дістало Показати IP 11 Лютого 2015 22:07
Значить невиносьте мусор з хати .Бо і так проблем без цього вистачає!
Всезнайко Показати IP 12 Лютого 2015 08:29
Хіба можна повірити в не, що Дибель побив Деця, людину майже два метри росту? Ганьба Децю, він не мужик!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Наталія до Всезнайко Показати IP 12 Лютого 2015 09:07
Правильно, подискутували в кабінеті і виходьте людьми а не на всю країну винесли сміття зараз не той час щоб такі дрібниці коментувати, країна в біді а що Дибель багато зробив для Любомльської лікарні це факт .....
Лаврентій Показати IP 12 Лютого 2015 09:17
"Рильце в пушку", як в одного так і в другого. Людей Любомльського і Шацького районів, а особливо трудові колективи цих районів хочуть зробити "арбітрами". Саме страшне, що це, може, призвести до чергового розколу, як колективів медзаладів, так і самих громад. Каби Дець був "мужиком" він цього позорного шоу не влаштовував і не ховався б під ковдру "Народного фронту". Під нею (ковдрою) неприємний запах (а точніше - вонь від добре нам відомих членів цієї політсили) - можна задихнутися, а якщо друзі - однопартійці вчасно йому не зроблять "штучне дихання" - пропаде бідолаха, як сдій-дивись. Такі вчинки (я про Деця) нікому честі не робили і не зроблять йому.
колеги Показати IP 12 Лютого 2015 11:22
Дибель по спеціальності хірург.Коли прийшов в лікарню все саме краще було для хірургіі .Вже при дибелю дець випхав з посади дуже розумну людину і став завідуючим. грубий хамовитий вічно всім угрожає а тут ще з гузьом поріднився.Жаль Дибеля ВІН дуже сильний мененжер.ТАКИХ ЗАРАЗ МАЛО.Політиком ніколи він не був .ВІНсправжній сильний господарник. НІКОГО ВІН ні на які мітинги не возив і сам не іздив.БРЕХНЯ це все.ДОРЕЧІ ЧЛЕНОМ ПАРТІІ РЕГІОНІВ ніколи не був.ЗАСЛУЖЕНОГО лікаря отримав до ригіоналів і як ми важаемо заслужено отримав. Тримайтеся ВОЛОДИМИР ЮРІЙОВИЧ МИ З ВАМИ а болото висохне і відпаде саме.
Друг Показати IP 12 Лютого 2015 12:44
Тримався друже Юрійович, правда все рівно буде на твоєму боці.Тебе поважають прості люди, а це багато вартує.
анонім Показати IP 12 Лютого 2015 12:51
Я просто дивуюсь коли читаю абсурд, який пишуть люди. Дибель В.Ю., все буде добре, ми з вами, адже ви самі повинні розуміти, що люди невдячні, вони вже забули як в колишній Любомльській ЦРЛ нормальних умов для лікування не було, лікарня була більш схожа на якесь жахіття, а в Шацьку ще більший жах творився. Лише дякуючи вам та саме ВАШИМ зусиллям зараз не тільки Любомль, а й Шацьк мають прекрасні лікарні. Моя особиста думка, ми повинні цінувати те, що маємо. В. Ю. ви надзвичайно добра та чуйна людина, таких людей як ви потрібно ще знайти: не кожен може допомогти незнайомій людині. Людиною людину роблять не слова, а справи. По ваших справах можна сказати, що ви людина з великої літери. А ви Дець О. ці дурні наклепи і так звані видумані конфлікти потрібно залишити позаду в такий скрутний час для країни. Ви посоромились би, вашої жаги до влади ніяка честь не перекриває, звичайно хто ж не хотів би стати гендиректором такої лікарні, але ви далеко не чесна людина яку я знаю. А за згадаю історію з померлим пацієнтом, вам має стати вдвічі соромно, ви совісті геть не маєте і так званий лікар Згоранець О. в іншій країні відбував би срок в тюрмі і лишився ліцензії, так як здоров я пацієнта це найвища цінність у вашій професії, винен той хто не врятував.
Андрій Показати IP 12 Лютого 2015 13:34
Знаючи Дибеля В.Ю. особисто, відзначу що він, хоч і має складний характер, та є справедливим і вольовим управлінцем, і рук не розпускає. На мою думку, якщо Дець О. і отримав по писку, то лиш тому, що першим розпустив руки. Тепер ходить-жаліється по "інстанціям", вдає вигляд що "шукає справедливості". Не вірю я йому.
Порадник Показати IP 12 Лютого 2015 16:34
Звертаюся до народного депутата: невже Вам більше нема, що робити, як Деця лобіювати? За цей рік він для колективу впав нижче плінтуса, заради своїх інтересів піде по трупах. Поважайте себе, займіться більш достойною справою.
Омен Показати IP 12 Лютого 2015 16:43
Відкрийте очі!В краіні війна,гинуть люди!А ви ідете на поводу в істерика!От хто по трупах іде до влади ,то Дець!А по писку мало дали.
Правосуддя Показати IP 12 Лютого 2015 16:50
Увага!!! Дець стає небезпечним для людей: може щось зламати, як ломав Згоранцю ніс, може задушити, як душив свого колегу хірурга, може ногами жінку відкопати, бо вже копав, мабуть може і зарізати... Люди, не давайте йому скальпеля, для псіха це холодна зброя. Цікаво, що він з Дибелем хотів зробити?
всі так думають Показати IP 12 Лютого 2015 16:55
Децю захотілося слави? Звєзда екрана. Ч*о!!!!! Хай валить на Схід, там хірургів треба, тим більше таких ну вже дуже класних, як він. Ну а як ранять, чи може загине геройською смертю, говоритиме про нього не тільки Волинь, а вся Україна, і покажуть славетного Деця по всіх державних каналах, зазвіздиться тоді на всю Україну!!!! Вперед, жертва аборта, до слави, не тормози! Нафіг тобі той Дибель, це ж не інтєрєсно, він на тебе навіть не реагує, больно надо йому якесь кусюче насікоме.
лікар Показати IP 12 Лютого 2015 17:00
Дибель ніколи не притискав за політику.Завідуючі і просто лікарі були членами різних партій,заступник його керувала міською партією БЮТ.Він завжди казав,що політика політикою,а Ви всі повинні відстоювати інтереси лікарні.Регіонали на чолі з тодішнім головою адміністрації,заручились конфліктом по Згоранцю,який мав би покаятись за смерть молодої людини,але де там.Організували бичування Дибеля.Всі перевіряючі органи були підключені.Правий сектор задіяли /хлопці тоді не розібралися хто є хто/,пресу,владу,але громада не дала звільнити Дибеля.За кілька днів було зібрано в його підтримку більше 5 тисяч підписів.Перевіряли діяльність лікарні,його статки,навіть європейський проект,який дав лікарні можливість придбати велику кількість медапаратури,ревмомобілі,ренгенлабораторію на колесах і то поставили Дибелю не як заслугу,а як поругання.Крім пльовків і пинання більш нічого не добились.Тож новий сценарій придумали.Ніби Дибель Деця побив.Головне,що в Києві хороший сценарист появився.Так що на цьому епопея мабуть не закінчиться.Сценарій буде придуманий ще не один. А щодо Деця то в ньго істерика,що прийшли нові хірурги,які оперують так,як не вміє оперувати він,а в нього манія величності просто зашкалює та й взагалі він мабуть хворий,про це всі говорять.
депутату Показати IP 12 Лютого 2015 17:51
ви шановний депутате про друга деця подумайте.це вже не смішно.гляньтена його очі на міміку.йому потрібна консультація в психіатра.а коли він хворому щось нашкодить то прийдеться й дибелю відповідати. в лікарні всі шушукаються і бояться з ним працювати.
Галина Миколаївна Показати IP 12 Лютого 2015 18:18
Хватить гнати тут на Деця.Якщо Дибель такий ідеальний,то заберіть його в якийсь забитий район з розваленою лікарнею,хай там відбудовує.Бо в Любомлі вже йому немає місця для подвигів!
Латковський Володя Показати IP 12 Лютого 2015 19:15
коментар було видалено
Омен до Латковський Володя Показати IP 12 Лютого 2015 19:38
А звідки така інформація?Зазвичай такі пікантні подробиці знають або партнери, або ті ображені кого минували " увагою"
Латковський Володя д Показати IP 12 Лютого 2015 20:14
коментар було видалено
народ Показати IP 12 Лютого 2015 21:18
Якщо насправді дець получив від Дибеля по пиці, то мало одгріб, мозги на місце не стали, совість не проснулася, як брав гроші за операції, так і бере, і наср....ти йому на ті гасла про боротьбу з корупцією, на клятву Гіппократа, перетворив відділення у приватну практику і ще дзявкає, вже закрив би писка, бо якщо гнати когось з лікарні, то його першого, спочатку питає чи є гроші, а потім що болить! А ще сам щось патякає про "невідповідність демократичному вибору українців на шляху до євроінтеграції"!! Ти дець щось попутав!!! А Дибель був і буде і ніякі деці своїми бабськими істериками не зруйнують його репутацію. Як сьогодні Гройсман у Верховній Раді відреагував на бійку: Хто хоче воювати - на фронт! Вперед децю, якщо психіатр поставить "придатний".
Омен до народ Показати IP 12 Лютого 2015 21:26
Гидко читати як людина з вищою освітою поливає лайном всю округу і підрізними ніками пише одне і те саме.В Дибеля один мінус-не перевіряє свій персонал у психіатра
СВій до народ Показати IP 12 Лютого 2015 21:57
ВІД БАГАТЬОХ ЛЮДЕЙ ЧУВ - ЩОБ ВЛАШТУВАТИСЯ ПРОСТОЮ САНІТАРКОЮ В ЛЮБОМЛЬСЬКУ ЛІКАРНЮ ТРЕБА БУЛО ВИКЛАСТИ ВІД 600 до 800 ДОЛЯРІВ... ВОНО Й ПРАВДА ЩО ТАКІ СПРАВЕДЛИВІ ТА ЕНЕРГІЙНІ ЛІКАРІ, ЯК ДЕЦЬ, ЗГОРАНЕЦЬ, ПРИКАКАЗЮК МІШАЮТЬ ДЕКОМУВЕРШИТИ СВОЇ ЧОРНІ СПРАВИ
Кент до СВій Показати IP 13 Лютого 2015 06:46
Можна подумати в Луцьку ти безплатно влаштуешся в лікарню на роботу.Дець!плюнь НА Дибеля чекаєм тебе в міс ькій або обласній лікарні. Для тебе роботи НЕПОЧАТИЙ КРАЙ. Пора виходити на широку арену
.... до СВій Показати IP 13 Лютого 2015 07:45
А я не чув а влаштувався лікарем цілком безкоштовно. нетреба обманювати людей. раджу вуха перевірити щоб добре чути і хватить байки складати. займіться роботою.
Петро до СВій Показати IP 13 Лютого 2015 08:17
правильно кажеш - я майже, свідок - брат щоб встроїти дочку після медучилища мусив платити. првда не знаю скільки , але сума була в доларах
спправжній петро до Петро Показати IP 13 Лютого 2015 08:48
не маскуйся під мене
вася до Петро Показати IP 13 Лютого 2015 10:49
а може вона ту*а? ХОРОШОГО СПЕЦА ЗАВЖДИ ВІЗЬМУТЬ НА РОБОТУ
Дістало Показати IP 12 Лютого 2015 23:22
Коли вже нарешті люди будуть людьми де ця злість ненавість тільки береться .Люди будьте людьми від цього буде всім краще .Мириться!
Андрій Сергійович Показати IP 13 Лютого 2015 17:50
Згоранець та Дець - найбільші хабарники у всій лікарні. ОТ якби Вас і справді побили, пане Дець, то багато людей би, з яких Ви здерли страшенні хабарі, просто втішились. Таємно ( можливо ), але всі лікарі на дух не переносять пана Деця. На консультації до хірургічного відділення лікарі стараються ходити тоді, коли пана Деця немає на роботі. Я співчуваю всім медичним працівникам хірургічного відділення, а також всім його пацієнтам, яким доводилось мати справу з Велимишановним Децьом.
жолоб до Андрій Сергійович Показати IP 13 Лютого 2015 18:10
Дець та Згоранець, професіонали з ВЕЛИКОЇ букви, про що свідчать грамоти та дипломи від обласного та районного керівництва, подяки в районній газеті, так і обласних газетах, разом з тим , вони є патріотами своєї землі, нашої України... А ось про Дибаля можна сказати усе протилежне - знана людина, яка нечиста наруку, який продав все і вся як і в Шацьку, так і в Любомлі, мало того, це представник і прихильник януковицбкого "кодла" які грабили та нищили Україну аж 4 роки... Гнати таких треба з нашої землі - щоб духу їх не було
Лаврентій Показати IP 13 Лютого 2015 18:19
Лукавимо на кожному кроці, в т. ч. оцінюючи вище розміщенні коментарі. В даному випадку, коли не спроможні віднайти аргументи в підтримку свого " героя", а "відбілювати" вкрай його необхідно - використовуємо дешевий трюк - ставимо "плюс" чи "мінус". І, що саме головне: не маємо на це міри! Подивіться на результати. Там де нещодавно були показники від "0" до "5" стало від "30" до "161". Тугодуми, навіть фальсифікації зробити толком не можете.
я Показати IP 13 Лютого 2015 19:32
ТАКІ ВЧИНКИ ШАНОВНИЙ дець ЧЕСТІ ВАМ НЕ РОБЛЯТЬ, ХОЧЕТЕ БУТИ ГІДНОЮ І СПРАВЕДЛИВОЮ ЛЮДИНОЮ, ЇДЬТЕ І РЯТУЙТЕ НА СХОДІ ЯКЩО ПСИХІАТРИ НЕ ЗАБЕРУТЬ В ПСИХ.ЗАКЛАД. Ви гидка людина разом із вашою всією шайкою корупціонерів із-за яких наша країна потонула в багні, а таких людей як В.Ю. дуже мало, мало тих хто в роботу вкладає всю душу.
Галина Миколаївна до Показати IP 13 Лютого 2015 23:06
Вам вже пора-до психіатра.Терміново!!!
Галина Миколаївна Показати IP 13 Лютого 2015 23:08
Дець потрібний Любомлю.Дибелю вручили повістку.Коли вирушає? Прийдемо провожати!
набрид весь цей бала Показати IP 16 Лютого 2015 01:57
Де ти ганебно створіння.
Анонім Показати IP 16 Лютого 2015 02:00
Бутьте добрішими, може Дець і хороший лікар, але як не крути без Дибель у вас не було б такої лікарні і обладнання. ПОТРІБНО БУТИ ВДЯЧНИМИ.
Володимир Латковськи Показати IP 21 Лютого 2015 18:29
Не потрібно витирати мої публікації, в мене як удепутата Волинської обласної ради є свої притензії до горе лікарі Дибля, я буду ініціювати на постійній комісії з депутатської етики на проведення експертизи Дибеля про визнання та підтвердження його Голубим, чого він скриває від працівників та мешканців Любомльщини. Ганьба волинській медицині
ольга до Володимир Латковськи Показати IP 22 Лютого 2015 19:18
так ми йдемо в європу.там це норма. чого кричати ганьба? одностатеві шлюби нікого не дивують.це до професійності не має ніякого відношення.
Володимир Латковськи Показати IP 23 Лютого 2015 18:51
Я, з вами згідний що йдемо в Європу і одностатеві шлюби це є нормально і вони цього не соромляться, так хай Дибль, не соромиться і зізнається що він цуть- чуть голубий і скаже : пасивний чи активний дай все що хочуть знати виборці Любомльщині, дякую.
Марія Показати IP 24 Лютого 2015 22:32
Володимир Латковськи,ганьба депутату Волинської обласної ради,який дозволяє собі опускатись на рівень "хам базарний".
Володимир Латковськи Показати IP 25 Лютого 2015 21:26
Марусю, я хам але активний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus