USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експерти: половина лікарів України - пенсійного віку

4 Червня 2013 17:16
48% лікарів в Україні мають передпенсійний або пенсійний вік. Про це на прес-конференції повідомив начальник Управління реформ медичної допомоги МОЗ України Костянтин Надутий, - передає кореспондент УНН.

«Нещодавно науковці ввели новий, хоча він ще не став надбанням, індекс відновлення – це співвідношення лікарів передпенсійного та пенсійного віку і лікарів, що працюють протягом перших 5 років. Він має бути близьким до одиниці, тобто цей контингент має бути збалансованим. Але ми на сьогодні маємо в первинній ланці до 48% людей передпенсійного та пенсійного віку», - сказав Надутий.

Окрім того експерт зазначив, що така велика кількість медиків пенсійного та передпенсійного віку може негативно позначитися на проведенні медичної реформи в Україні.

«Поповнити одразу за рахунок освіти цю категорію медичних працівників абсолютно не можливо, тому зрозуміти, на скільки швидкими темпами ми можемо просувати цю реформу, маючи такий кадровий потенціал, це відбудеться не дуже швидко», - переконаний експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus