USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Гепатит обіцяють лікувати безкоштовно

16 Березня 2011 12:51
Уже в 2011 році хворих на гепатит В і С лікуватимуть безкоштовно, запевнили у Міністерстві охорони здоров'я.
Уряд затвердив концепцію п'ятирічної державної програми, яку обіцяють розробити у найближчі місяці. Після цього у бюджеті повинні знайти кошти на профілактику, діагностику і лікування хворих на вірусні гепатити, - пише ТСН.
«Сподіваюсь, що ще в цьому році цільові кошти на виконання програми будуть виділені, ми давали розрахункову цифру на перший рік - 330 мільйонів гривень», - зазначив директор департаменту розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я Микола Хобзей.
За підрахунками фахівців, в Україні на гепатити хворіють близько 1 мільйона 700 тисяч людей. Ціна лікування одного курсу при генотипі 1Б – найпоширенішому – становить близько 20 тисяч доларів на рік.
Що до гепатиту С, то, на думку лікарів, він вже обігнав за своєю масовістю СНІД. За їх даними, вже мінімум, як у 10 разів гепатиту С більше, ніж СНІДу, і за цими даними Україна лідирує в Європі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus