USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як не осліпнути перед комп’ютером. ВІДЕО

22 Липня 2013 16:47
Більше половини свого робочого часу Мирослава проводить за комп’ютером. А це - понад 6 годин. За цей час її очі настільки втомлюються, що дівчина ледве й букви на моніторі розрізняє, - йдеться на ICTV.

«Зазвичай, відчуваю сльози в очах. Трошки важкувато. Я стараюсь іноді виходити на вулицю, щоб відпочили очі», - каже дівчина.

Таким, як Мирослава, лікарі радять робити хоча б п’ятихвилинний відпочинок щогодини. Щоб позбутися сухості в очах – частіше моргати. А при наборі тексту якомога менше дивитися на екран монітора. Краще зосередити погляд на клавіатурі. А ще - харчуватися збалансовано.

«Необхідні речовини містяться в стандартному наборі овочей – морква, буряк, шпинат, капуста. Чорні і особливо червоні сорти винограду – корисно», - каже офтальмолог Дмитро Чурюмов.

Корисна для зору й чорниця. Завдяки речовинам, які є в ягоді, поліпшується циркуляція крові в очних судинах. А для гостроти зору лікарі рекомендують тричі на тиждень їсти рибу.

Олександрі ще недавно радили зробити операцію. Адже зір у неї - мінус 8. Та боротися за можливість добре бачити світ дівчина вирішила з допомогою комплексних вправ. Півроку занять і результат - очевидний.
«Зник головний біль, і найкраще моє досягнення - я відмовилась від окулярів», - каже дівчина.

Зарядку для очей слід робити щодня – каже інструктор Лариса. Адже якщо очні м’язи слабнуть – вади зору вам гарантовані. До того ж слід навчитися розслабляти очі.

«При напруженні очей дуже корисно підносити розтерті теплі долоні, закривати очі і так сидіти якийсь час. Це дає очам розслаблення», - розповідає інструктор з йоги Лариса Шайгородська.

А ще фахівці радять привчитися тримати рівно спину. Адже третина крові, що надходить до голови, живить зорову систему.

Та дотримуватись цих простих правил слід змалку. Менше проводьте часу перед телевізором і за комп’ютером. Більше гуляйте. А ще – хоча б раз на два роки відвідуйте офтальмолога. Лише так можливо уберегти один з найдивовижніших дарунків природи – можливість бачити навколишній світ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОГОГО Показати IP 23 Липня 2013 11:07
Лікарі сказали… Інженер з охорони праці промовчав… А свої права (особливо тепер, коли працедавці за «мінімалку» витискують усі соки), слід знати. Дивіться Додаток до листа МОЗ від 07.03.2007 р. № 05.03.01-Д-1/455. Ось витяг звідти: Встановлюються такі внутрішньозмінні режими праці та відпочинку при роботі з ЕОМ при 8-годинній денній робочій зміні залежно від характеру праці: - для розробників програм із застосуванням ЕОМ слід призначати регламентовану перерву для відпочинку тривалістю 15 хвилин через кожну годину роботи за ВДТ; - для операторів із застосуванням ЕОМ слід призначати регламентовані перерви для відпочинку тривалістю 15 хвилин через кожні дві години; - для операторів комп'ютерного набору слід призначати регламентовані перерви для відпочинку тривалістю 10 хвилин після кожної години роботи за ВДТ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus