USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Яку ковбасу їдять волиняни. ВІДЕО

13 Вересня 2013 11:08
Доки волинська влада закликає збільшувати поголів’я худоби, волинські селяни не знають, куди збувати м’ясну сировину.

Так, відповідно, волинянам стає все менш вигідно збільшувати поголів'я худоби, бо заготівельники не хочуть купувати в них м'ясо, а ціни на сировину зменшуються. Ковбасні цехи не приймають м’ясо у населення, - інформує ТРК «Аверс».

А заготівельники, якщо й зголошуються купувати свинину та яловичину у людей, то за дуже низькими цінами.

Після численних скарг аграріїв, журналісти телеканалу спробували дізнатись - куди на Волині можна здати м’ясо. Кореспонденти зателефонували до ковбасних цехів.

У телефонному коментарі на запитання, чи приймають м’ясну продукцію відповіли: «Ні, зараз не приймаємо… Тому що в нас є постачальники, які возять по замовленим партіям… Не приймаємо м’ясо від людей».
Журналістам вдалось знайти двох виробників, які приймають м’ясо від населення. Однак, ціна, за якою вони пропонують здати продукцію, не надто вигідна для волинських селян: «Я вам ціну скажу, бик на сьогоднішній день, десь я точно ціну не знаю, але я думаю, район 24-25 гривень на кості, тобто, під тушу… Місяць назад живок був вообще десь 12 гривень…».

На ринку за той же кілограм м’яса підприємці правлять від 40 до 55 гривень. Покупці ж бідкаються, при мізерній пенсії та зарплаті - ціна на м’ясо висока.

Часто прицінившись, люди з м’ясного ряду йдуть до ковбасних полиць. Там кілограм продукції можна придбати за ціною від 35 гривень. Хоча щодо її якості мають великий сумнів. Мовляв, ковбаса давно не та, що раніше.

Луцький пенсіонер зауважив: «Багато тих підприємців, і хочуть все нажитись на простому народі, бо багаті знають, де купляти, їм привозять».

Волиняни вже й не вірять, що у ковбасу виробник кладе м’ясо. Про те, з чого її виробляють, журналісти телеканалу запитали в експертів. Як розповіли в державному підприємстві «Волиньстандартметрологія», ковбасні вироби в залежності від кількості м’яса поділяються на сорти.

У виробах першого, повинне бути присутнє лише м’ясо та прянощі. В решті - м’ясо можна замінити. Державні контролюючі органи нині не відповідають за те, що потрапить на стіл до споживача.

Начальник відділу з питань стандартизації ДП «Волиньстандартметрологія» Тетяна Ковальчук зазначила: «Для ковбас вищого сорту дозволена тільки стовідсоткова м’ясна сировина і розписано, яка може бути сировина. Для ковбас другого і третього сорту уже дозволені крупи, крохмаль та борошно пшеничне… За якість продукції відповідає виробник».

У державній лабораторії ветеринарної медицини в ковбасі виявили перевищення норм барвників та нітритів.

Виконуючи й обов’язки директора Волинської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Оксана Шкварка розповіла: «Були перевищення в сосисках нітритів, були перевищення по мікробіологічних показниках… «Це вже питання до виробника, який, знаєте колір червоної ковбаси це за рахунок отих селітра, чи як вона харчова називається, і якщо її передозувати, тоді буде норми перевищувати згідно нормативних документів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Людина Показати IP 13 Вересня 2013 12:15
В старі добрі часи кості і свинячу шкіру перемелювали на кісткове борошно і ним кормили тварин, а зараз з нього роблять ковбасу першого сорту, їжте, бо ви не люди, а бидло!!!
Василь до Людина Показати IP 13 Вересня 2013 13:47
Шановний, Вас хтось силою примушує купувати ковбасу? Закон ринку каже: є попит - є пропозиція. На дешеву ковбасу завжди є попит, тому її одні де-біли купують, а інші, відповідно, виготовляють і продають. Коли наші люди порозумнішають, і відмовляться купувати всяке дешеве лайно, тоді його перестануть виготовляти. Але цього не станеться ніколи, тому що відсоток тих, хто називається останнім словом з Вашого повідомлення, завжди буде перевищувати кількість розумних та тверезо мислячих людей. На жаль.
Зара Показати IP 13 Вересня 2013 15:20
Цілком згідна із Василем. Не купуйте лайна - не будть продавати. Плакати хочеться коли бачиш як батьки дітям сосиски купують за 15грн, а 1 кг. м"яса коштуе мінімум 35грн. Люди лінуються купити мясо, курочку і щось зготувати хоча б діткам. Куди ми котимось???
V Показати IP 13 Вересня 2013 16:45
Можна подумати, що дорогі ковбаси "московські" і сирокопчені то стопроцетне м"ясо, а не точнісінько таке ж лайно як і дешеві. Держава повинна гарантувати безпеку своїх громадян і контролювати, що потрапляє на прилавки, а не покривати безсовісних ділків, які виготовляють лайно. А інакше на якій хрін сидять і отримують зарплати всі ті стандартметрологіїї і санстанції? А " дітки" особливо коли їм від дванадцяти,часто не хочуть курочку і м"ясо, а хочуть бутерброд саме з ковбасою і сиром, або гарячий бутерброд, або піццу. Коли батьки на роботі з 9 до 20 то не дуже й навиготовляєшся в будні дні та й проконтролювати щоб "дітки" їли парові котлетки і бульйони можливості нема.
777 Показати IP 14 Вересня 2013 22:56
Купуйте білоруську ковбасу, вона виготовляється згвідно Гостів
Амєлія Показати IP 18 Вересня 2013 22:46
Вміст ковбаси ніхто не перевіряє.Дурять народ тай усе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus