USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кишкову інфекцію в Європу «запустили» терористи?

6 Червня 2011 14:40
Від небезпечної кишкової інфекції в Європі померли 22 людини – на цьому фоні з’явилися побоювання, що за її розповсюдженням можуть стояти терористи.
«Цілком можливо, що за всім цим стоїть якийсь божевільний, який думає: «Я вб’ю кілька людей або заражу десять тисяч діареєю. Те, що слідство не пішло в цьому напрямку, – серйозна помилка», – заявив британській The Daily Telegraph доктор Клаус-Дітер Застрою з берлінського госпіталю, передає ЗІК, посилаючись на donbass.ua.
Хоча в Німеччині цю версію не розглядають, у Великобританії загрозу з континенту сприйняли дуже серйозно.
Як пише газета, влада попередила населення, що терористи можуть отруїти продовольство в супермаркетах. Центр захисту національної інфраструктури заявив, що на такий крок можуть піти якісь «ідеологічно і політично мотивовані групи».
Інфекція викликана новим штамом бактерії Escherichia coli (E. coli). Він виник у результаті мутації двох різних її різновидів і відрізняється рядом властивостей, які роблять його більш токсичним. Вчені при цьому поки не знають, звідки взявся цей штам.
Нагадаємо, інфекція стала поширюватися в Німеччині наприкінці травня. Хворі з’явилися потім в інших європейських країнах і навіть в США.
Найбільше постраждали близько двох тисяч чоловік. Велика частина померлих при цьому припадає на Німеччину, в цій країні від зараження E. coli померла 21 людина. За межами ФРН один летальний випадок був зафіксований в Швеції.
Джерело інфекції так дотепер не знайшли.
Спочатку підозра впала на іспанські огірки, але потім німецькі власті визнали, що вони тут ні при чому.
Мадрид у відповідь вимагає компенсацій, оскільки сільському господарству цієї країни було завдано значних збитків.
Наразі винуватцем вважають сою з однією з ферм, розташованій між Гамбургом і Ганновером. Аналіз узятих там проб все ще триває.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus