USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Лучанина врятували від інфаркту прямо у «швидкій»

23 Травня 2011 13:18
Уперше в практиці швидкої медичної допомоги Волині медики провели тромболітичну терапію на догоспітальному етапі.
У хворого – мешканця Луцька – був діагноз гострий інфаркт міокарда. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.
Спеціалісти виїзної бригади комунального закладу «Луцька станція швидкої медичної допомоги» ввели хворому тромболітик «Металізе», що дало змогу розпочати тромболітичну терапію на 40-50 хвилин раніше, ніж у тому випадку, якби хворому вводився тромболітик у стаціонарному відділенні центру кардіоваскулярної патології та тромболізису міської клінічної лікарні.
Медики кажуть, що введення тромболітичних препаратів в перші 6-12 годин при інфаркті міокарда дає можливість знизити смертність та інвалідизацію пацієнта і пришвидшити його одужання. А їх застосування в першу годину часто взагалі зупиняє розвиток захворювання.
Наразі врятований пацієнт виписаний з центру кардіоваскулярної патології та тромболізису міської клінічної лікарні на лікування додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дмитро Показати IP 23 Травня 2011 13:29
Побільше б таких новин! І спасибі справжнім лікарям, які гідно роблять свою роботу!!!
Lawbreaker Показати IP 23 Травня 2011 18:06
Молодці лікарі,що не злякалися ввести!А, може,навпаки ввели тільки тому,що дуже боялися за "непересічну" персону хворого? Хто знає,кого врятували-дайош гласность!
небайдужа Показати IP 24 Травня 2011 10:23
нарешті гарна новина. Пишіть тікі побільше, бо стільки сміття, бруду та брехні з тих телевізорів, то гидео вдивлятися в майбутнє...
знаю Показати IP 27 Травня 2011 14:53
Хворий -звичайна людина з вищою технічною освітою,лікар теж мало кому відомий,доступний у спілкуванні і надзвичайно скромна людина.Багато років працював на швидкій,а пізніше вже не один рік -кардіологом.Знаючий,уміючий,відважний,людяний і відносно часто приходиться йому вводити ттромболітики своїм хворим.Пощастило ххворому з гострим інфарктом міокарда,що ййого зятем виявився власне даний лікар.Хоч якби вдалося зорганізувати відповідно роботу-то неодного пацієнта починели б рятувати на догоспітальному етапі.Коробить трохи зашуганість декого з нас:якщо ддопомогли-то обов"язково "непересічному".Життя переконує.що часто непересічні не можуть вилікуватись ніякими зусиллями,а пересічні виздоровлюють від важких захворювань.Майже кожен з нас може згадати такі приклади з життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus