USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький госпіталь не віддає своїх пацієнтів до інших лікарень

8 Жовтня 2014 09:40
Попри переповнені палати в Луцькому гарнізонному госпіталі – до інших медзакладів нікого з бійців не направляють. І це відбувається не тому, що медичні заклади області не хочуть приймати поранених військових.

Про це стало відомо вчора, 7 жовтня, під час презентації реабілітаційного центру для бійців АТО.

Головний лікар обласного госпіталю для інвалідів війни, де і облаштовують реабілітаційний центр, Тетяна Масікова пояснює, що на реабілітацію прийматимуть бійців, щойно Міністерство оборони їх направить.

«Нормативно-правова база цього процесу тільки розробляється. Направлятиме військових Міністерство оборони. Коли вони визначаться - ми їх будемо приймати. Ми готові це робити вже», - каже медик.

Зауважимо, що в госпіталі для інвалідів війни проходять реабілітацію та лікування не лише учасники Другої світової війни, а й афганці, учасники миротворчих місій в Алжирі, Лівії, Іраку та інших країнах. У штаті госпіталю є кваліфіковані хірурги та ортопеди, чиї б навики дуже пригодилися в лікуванні складних травм, особливо в роботі з пацієнтами із пораненими чи ампутованими кінцівками. Якщо ж вдасться включити цей центр у державну програму – то він отримає державне фінансування і офіційний статус.

«До нас могли б і з гарнізонного госпіталю направляти військових на лікування. Ми б їх могли пролікувати, і з випискою вони б уже йшли на лікарську військово-медичну комісію. Бо єдине, що ми не можемо на себе взяти – експертиза та порядок демобілізації. А чисто лікарську роботу ми можемо виконувати», - каже Тетяна Масікова.

Однак Луцький гарнізонний госпіталь від такої допомоги відмовляється. Це при тому, що заклад – переповнений. Посилаються при цьому на документи Міністерства оборони, згідно з якими вони не мають права відправляти військових на лікування у інші заклади.

«Ми понаписували листи з цього приводу куди вже тільки можна, - каже начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, - Ми до них звертаємося: «Віддайте тих хлопців». Але вони кажуть, що не мають права, посилаючись на центральні документи. Ми б тих хлопців усіх могли б забрати. Не тільки сюди, а й в інші заклади».

Власне, потужностей волинської медицини, каже він, вистачило б аби надати кваліфіковану медичну допомогу усім військовим області. Тим паче, зауважує Ігор Ващенюк, що на Волині – 50 тисяч ветеранів війни, і всім намагаються приділити належну увагу. А з Волині мобілізовано 5 тисяч чоловіків. Тож медичних потужностей – досить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Cikavuj Показати IP 8 Жовтня 2014 10:21
А Ващенюк вже ,,пролюстрований ,,? що він і досі у ,,корита ,,?
vidpovid до Cikavuj Показати IP 8 Жовтня 2014 10:38
А ти хто такий? Тобі на який мозоль наступили? Факти, підтвердження звинувачень, свідки, докази... все у суд або у прокуратуру, а не бла-бла на сайтах!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus