USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцький пологовий хоче забрати обладнання перинатального центру

18 Березня 2015 10:07
У Луцьку не припиняють спроб передати пологовому будинку обладнання перинатального центру.

Сучасне обладнання, яке роками простоює в недобудованому обласному перинатальному центрі, вчергове планують випросити для поголовного будинку.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 18 березня.

Члени міськвиконкому розглянули виконання міської Програми поліпшення репродуктивного здоров’я населення. Зі слів начальника міськуправління охорони здоров’я Федора Кошеля, в Луцькому клінічному пологовому будинку у 2014 році прийняли 4876 пологів, народилось 4955 дітей.

«У кожному акушерському відділенні наявні медикаменти для надання невідкладної допомоги при кровотечах. У відділенні перенатальної діагностики та жіночій консультації впроваджено і ведеться реєстр спадкової патології.

Здійснюється безперервне навчання з питань перинатальних технологій, антенатального догляду, інфекційного контролю, первинної реанімації новонароджених, доказової медицини та планування сім'ї», - зазначив він. І додав, що кілька років простоює сучасне обладнання в недобудованому перинатальному центрі. Невідомо, коли його добудують, тож обладнаня можна було б використати на благі цілі для пологового будинку.

Нагадаємо, півроку тому обласне керівництво проінспектувало об’єкт і задекларувало, що його добудують, але на ці роботи потрібно (за старими цінами) до 60 мільйонів гривень. Натомість екс-Міністр охорони здоров’я Василь Лазоришенець розкритикував будівництво перинатальних центрів, у тому числі й в Луцьку. На що дуже обурилися будівельники.

А тим часом, обладнання простоює і старіє. За кілька років воно взагалі може стати непридатним.

Відтак, на виконкомі прийняте протокольне доручення підготувати звернення до облради, аби передати обладнання обласного перинатального центру для Луцького пологового будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВОНО Показати IP 18 Березня 2015 10:44
геть спадщину кривавого диктатора! P.S. хто взяв золотий батон, положіть назад бо вернеться Хфедорович і руки пообриває
Волиняка Показати IP 18 Березня 2015 13:22
У всіх областях із будівництва перинатальних крали але добудували, а в Луцьку вкрали все. Де правоохоронні органи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus