USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молодих волинянок застерігають від соляріїв

17 Липня 2013 21:00
Перед тим, як відвідати солярій, головний лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру Леся Карпюк радить лучанам перевірити, чи має той чи інший заклад, де штучно засмагають волиняни, у своєму штаті персонал із медичною освітою. Про можливі наслідки штучної засмаги вона розповіла у коментарі Волинському інформаційному порталу.

«У будь-якому випадку, солярій – це абсолютно некорисно», - ствердила Леся Карпюк. За словами співрозмовниці, вони особливо популярні серед молодих дівчат. Аби колір шкіри був рівномірний та більш привабливіший, юнки часто користуються послугами соляріїв.
Рівномірна засмага – це, звичайно, гарно, але перш за все потрібно думати про здоров’я. Тому лікарі застерігають, що реакція шкіри на штучну засмагу може бути зовсім не такою, на яку очікували. Адже, за словами головного лікаря обласного шкірно-венерологічного диспансеру, солярії вважаються пусковим механізмом до меланоми шкіри й фотодерматиту.
Штучна та тимчасова засмага може викликати появу злоякісних пухлин. На підтвердження цього Леся Карпюк розповіла, що випадки захворювань на фотодерматит, тобто алергію на сонце, та меланому шкіри в області зараз почастішали та навіть помолодшали. «Лише на цьому тижні до мене звернулись декілька дівчат із діагнозом меланома шкіри. Одній із них - 24 роки», - додала жінка.
Також медик зауважила, що, окрім відсутності медичного персоналу, який би мав надавати кваліфіковані послуги, саме обладнання соляріїв є м’яко кажучи не новим і його практично ніхто не перевіряє та не контролює. Також жінка наголосила, що категорично не можна загоряти у соляріях людям із першим та другим фототипами шкіри
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вітьок Показати IP 17 Липня 2013 21:26
Якби ж то дівчата задумалися! А то одна перед одною намагаються похизуватися своєю привабливою шкірою. А ціна тому - здоров'я. Дівчата! Краса вимагає жертв, але ж не таких.
Вася до Вітьок Показати IP 17 Липня 2013 23:09
Краса точно жертв вимагає. Заходить недавно до мене в магазин дівчина - просто як з обкладинки, моделі відпочивають, висока (за 1,70 точно), струнка русяве довге волосся, ноги від вух, коротенькі шортики, я мало не впав на місці від такого видовища. І жирний мінус доповнював цю картину: рівномірна сильна засмага, яка зовсім їй не пасувала. Ну ніяк! Я таких називаю - курка-гріль. Як можна так не любити свою шкіру?
Без засмаги Показати IP 17 Липня 2013 23:24
Раніше рівномірна засмага була дуже бажаною для дічат, вони готові її були отримувати різними способами. Мені здається, людина яка розбирається у медицині, не піде у солярій і загаряти буде мінімум. Тепер УФ дуже небезпечний, передусім, викликає меланоми і швидке старіння шкіри. Саме через це на Заході вважається дурним смаком сильна засмага.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus