USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молоко для шкіл та садочків Волині має бути по держстандарту

1 Жовтня 2013 12:21
Небезпечні додатки, які додають виробники молочної продукції, - неприпустимі в закритих закладах, особливо в дитячих. Депутати обласної ради підтримали на сесії пропозицію депутата Андрія Турака. Він запропонував дозволити школам, садочкам постачати лише молочні продукти, виготовлені згідно з ДСТУ та заготовлені в спеціальних заготівельних зонах.

«Коли в бідон до свіжого молока потрапляє кисле, то, щоб надати вигляду та покращити смак, молокозавод мусить додавати добавки. Якщо почитати, які це добавки, то одні - канцерогени, інші - токсичні»,- зазначив Турак.

Одна справа, коли споживач може вибрати собі в магазині, чи масло, чи спред. Чи молоковмісний, чи молочний продукт, каже депутат. Інша річ – заклади, де годують дітей. Депутат зазначив, що змусити школи чи садочки закуповувати молочні продукти згідно ДСТУ, обласна рада не може. Але може рекомендувати.

Депутати на голосуванні пропозицію Андрія Турака підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корівка з Угринова Показати IP 1 Жовтня 2013 12:45
Угринів-Молоко -респект!!!
споживач до Корівка з Угринова Показати IP 1 Жовтня 2013 15:20
я теж так думала, поки не взяла Угринів-сметану.. А взагалі, харчування в дитячих закладах має бути апріорі по ДСТУ і за цим має слідкувати санстанція, а також інші відповідні служби. Діти не мають їсти спред замість масла.
Амєлія Показати IP 1 Жовтня 2013 16:00
З цього питання треба вчитись в КитаЇ- за такі порушення там смертна кара.
споживачу Показати IP 2 Жовтня 2013 09:14
А сметанка угринівська й правда найсмачніша!
споживач до споживачу Показати IP 2 Жовтня 2013 12:50
порошкова, як і інші..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus