USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині здоров’я школярів погіршується, - освітяни

14 Вересня 2013 13:10
Погіршення стану здоров’я волинських дітей простежується з року в рік: хворобливість, відхилення в роботі внутрішніх органів, зниження рухової активності. Про це розповів начальник відділу освіти Ковельської райдержадміністрації Юрій Мацан під час наради освітян, інформує ПроКовель.

Зі слів чиновника результати медичного огляду школярів показали, що на початку минулого навчального року 10,6% учнів були зараховані до спеціальної медичної групи, 51,2% - до підготовчої групи. Тому саме школа, об’єднавшись із сім’єю, повинна забезпечити дитині нормальний фізичний розвиток та допомоги зберегти здоров’я кожному школяру.

Юрій Мацан також поінформував про підсумки роботи із залучення школярів до спортивно-масової роботи. У 2013 році в залік спартакіади школярів району «Ковельщина спортивна» організували змагання і кращих результатів показали з баскетболу (ЗОШ І-ІІІ ступенів села Поворськ, НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» ім. С.Є.Ткача селища міського типу Голоби, ЗОШ І-ІІІ ступенів села Велицьк – юнаки; ЗОШ І-ІІІ ступенів села Тойкут, села Підріжжя, села Пісочне – дівчата); з волейболу (ЗОШ І-ІІІ ступенів села Зелена, села Поворськ, села Підріжжя – юнаки; ЗОШ І-ІІІ ступенів села Тойкут, села Пісочне, села Зелена – дівчата); настільного тенісу (ЗОШ І-ІІ ступенів села Мощена, села Волошки, села Бруховичі); міні-футболу (дівчата) – ЗОШ І-ІІІ ступенів села Тойкут, села Підріжжя, села Кричевичі; легкої атлетики – (ЗОШ І-ІІІ ступенів села Тойкут, селища міського типу Люблинець, села Кричевичі, ЗОШ І-ІІ ступенів села Волошки, села Білашів, села Підліси).

Водночас результати спартакіади свідчать про недостатній рівень організації спортивно-масової роботи в ЗОШ І-ІІІ ступенів села Колодяжне, села Козлиничі, села Мельниця, ЗОШ І-ІІ ступенів села Городище, села Жмудче).

У повідомленні йдеться, що керівникам навчальних закладів необхідно звернути увагу на роботу вчителів фізичної культури з організації спортивно-масової роботи, які не в повній мірі виконують свої функціональні обов’язки.

У загальноосвітніх закладах Ковеля і Ковельського району навчається значна кількість дітей пільгових категорій, а саме: дітей з особливими потребами – 110, постраждалих від аварії на ЧАЕС – 397, сиріт та позбавлених батьківського піклування -41, дітей з психофізичними порушеннями -427.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus