USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Небезпечна кишкова інфекція – вже у Польщі

6 Червня 2011 16:36
Перший випадок зараження небезпечним штамом бактерії E. сoli, що забрала життя більш ніж двох десятків людей в Європі, зафіксований у Польщі.
Інформацію підтвердила головна санітарна інспекція Польщі. Про це повідомляє Ukranews із посиланням на місцеві ЗМІ.
Бактерія була виявлена в 29-річної жінки кілька днів тому, однак лише 6 червня інформація підтвердилася.
Жінка, що постійно проживає в Німеччині, потрапила в лікарню 23 травня у Великопольському воєводстві. Зараз вона перебуває на лікуванні в місті Щецин.
Ще двоє чоловіків перебувають у цій же лікарні з підозрами на наявність цієї бактерії.
Нагадаємо, кишкова інфекція в Європі початково була зафіксована на півночі Німеччини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, випадки захворювання зареєстровані вже в десятьох країнах Європи. Повідомлялося також про смерть одного пацієнта у Швеції.
Спершу експерти думали, що джерелом хвороби стали імпортовані з Іспанії огірки, помідори й салат. Однак у результаті вчені не змогли одержати доказів того, що джерелом кишкової інфекції в Європі стали овочі. Проте багато країн призупинили ввіз овочів з країн Євросоюзу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus