USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У 76 зі 104 людей, які заразилися COVID-19 на лайнері Diamond Princess, хвороба протікала безсимптомно

9 Квітня 2020 08:44
Ураження легень виявили у людей, які перехворіли пневмонією COVID-19 в безсимптомній формі, що була викликана коронавірусною інфекцією.

Про це свідчать результати дослідження вчених з Японії, які опубліковані на сайті Радіологічного товариства Північної Америки, пише «Страна».

У 76 з 104 людей, які заразилися коронавірусом на круїзному лайнері Diamond Princess, хвороба протікала безсимптомно. Однак у 41 з таких пацієнтів в легенях були виявлені зміни, які носять назву симптом «матового скла».

Як повідомлялося, круїзний лайнер Diamond Princess пришвартувався біля берегів Японії в лютому. Всього на судні знаходилися 3,7 тисячі пасажирів. Небезпечне захворювання було виявлено у 705 осіб. Збудником захворювання став 80-річний житель Китаю. Крім того, на лайнері через 17 днів після виходу пасажирів знайшли коронавірус.

Симптом «матового скла» - неспецифічний радіологічний симптом, що відображає різні патологічні зміни в легеневій тканині на рівні альвеол. Візуалізується при комп'ютерної томографії як туманне, матове зниження прозорості легеневої тканини з диференційованим малюнком судин і бронхів на цьому фоні.

Читати ще: Лікарі зняли на відео, як коронавірус поглинає легені людини

При захворюванні на коронавірус на ранній стадії розвитку вірусної пневмонії, до четвертого дня захворювання, «матове скло» виникає максимум у трьох осередках – переважно в нижніх частинах і не перевищує у діаметрі 3 см. Через ушкодження в альвеолах накопичується рідина, яка призводить до порушення кисневого обміну і кисневого голодування пацієнта, що і є підставою для скарг на задишку й утрудненість дихання. За даними медиків, після цього пневмонія починає прогресувати – протягом 5-8 днів кількість ущільнень стає більше, і вони поступово трансформуються в осередки консолідації на периферії легенів. 10-13 день вірусної пневмонії вважають піковою стадією, коли з’являються множинні плями різної довжини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus