USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Українці заражаються гепатитом через переливання. ВІДЕО

23 Липня 2013 08:25
Масове зараження гепатитом С. 90% хворих інфікували у відділеннях гемодіалізу, йдеться в сюжеті ТСН.
«Два дні, як я виписався, – потрапив у інфекційне відділення з гепатитом. І там жодних розмірковувань не було, що це відбулося внаслідок переливання», - розповів хворий Олександр Шміло.

У групі ризику - також хворі на гемофілію та онкологію. Уникнути поширення інфекції можливо, якщо змінити недолугу систему діагностики донорської крові.

Нині в Україні вірус гепатиту визначають за застарілою методикою. Наявність хвороби визначають завдяки антитілам, які виробляє організм у відповідь на вірус. Проте, кажуть медики, антитіла з'являються не одразу, іноді навіть через 3 місяці після зараження.

«Якщо людина здасть кров у цей період, то в аналізах, за всіма правилами в системі донорської крові, він просто буде негативним. І не покаже, що людина є інфікованою», - пояснив директор громадської організації «Зупинимо гепатит» Дмитро Коваль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хворий на Гепатит С Показати IP 23 Липня 2013 09:46
Заразили в реанімації при переливанні крові. Потратив більше 100 000 Грн на лікування і все рівно не вилікувався. Якщо не буде державної програми по лікуванні і попередженні захворювань в найближчі роки кількість хворих зросте в рази. Якби всі зробили аналіз на гепатити це був би ШОК. Море хворих людей навколо нас котрі цього просто не знають. Це дуже ласкавий вбивця.
Кошмар Показати IP 23 Липня 2013 10:28
І ось так через недосконаліть нашої медицини люди хворіють. Жах.
Ольга Показати IP 23 Липня 2013 11:25
Потрібно скеровувати зусилля на розробку замінників крові, це єдиний правильний шлях, з донорською кров"ю завжди будуть проблеми, бо це є порушенням Божих настанов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus