USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

В Луцьку дві з половиною тисячі «офіційних» алкоголіків

24 Березня 2011 17:36
Щороку в Україні ставлять на облік 100 тисяч алкозалежних – в Луцьку таких людей офіційно нараховується близько двох з половиною тисяч, хоча фахівці впевнені, що кількість їх значно більша.

Про профілактику вживання алкоголю говорили у четвер, 24 березня, під час «круглого столу» за участю міських чиновників, духовенства, правоохоронців та лікарів.

За інформацією луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на обліку в медичних закладах офіційно перебуває близько мільйона українців, які страждають хронічним алкоголізмом. Проте експерти переконані, що реальна кількість залежних від спиртного значно більша – у 8-10 разів.

Щороку від зловживання спиртним помирає близько 40 тисяч українців. При цьому кількість пивних алкоголіків за останні десять років зросла удесятеро.

Як розповіла заввідділенням обласного наркодиспансеру Людмила Пащук, нині 2500 лучан перебувають на обліку як алкозалежні. Проте не кількість алкоголіків насторожує медиків, а їхня недієздатність.

«За 30 років існування наркодиспансеру не було такого, як зараз. Раніше поступали дієздатні люди. А зараз поступає молодь, яка у 26 років має вже такі порушення роботи мозку, які дають зниження інтелектуального розвитку. І це страшніше, ніж кількісна статистика», – пояснює вона.

«За ніч іноді буває біля 30 експертиз робимо на алкогольне сп’яніння. Здебільшого поступають люди з відділків міліції», – каже Пащук.

Начальник відділу дільничних інспекторів УМВС у Волинській області Олександр Медвєдєв розповідає, що більшість злочинів скоюється саме «під мухою», хоча останнім часом таких випадків дещо поменшало.

Проте вже цьогоріч за січень та лютий правоохоронці зафіксували на Волині 186 злочинів, скоєних у стані сп’яніння, 48 з них сталось в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Не алкоглік Показати IP 24 Березня 2011 18:02
Цю цифру треба множити щонайменше на 20! Ніхто ніколи цього не порахує. Я і мої друзі щодня пємо горілку і ми ніде не стоїмо на обліку. І працюємо собі тихенько. Але не зловживаємо (100г). Залежності немає, а може є - цього теж ніхто не знає. Усі ми - люди інтелектуальної праці. Прошу Людочку Пащук не приєднувати нас до того числа, бо й ми з нею пили по 100г.
ааа Показати IP 25 Березня 2011 09:57
А що хотіли? Реклама пива по ТБ, під час боксу, футболу пропонують теж випити з перцем або збагачену озоном. Людей загнали в жопу - то й пють. Скоро залишаться чиновники, депутати, алкоголіки і пенсіонери в цій країні.
Косяк Конопляник Показати IP 25 Березня 2011 14:05
"Лікарю, зцілися сам!",- це не я придумав, Пащучці повинно бути відомо, кому належить авторство. Цілком адекватна людина, нехай і лікар, навряд чи буде робити таки висновки і ставити діагнози зі стелі. Сказано: НЕ СУДІТЬ і НЕ СУДІМИ БУДЕТЕ! Не лише меркантильними інтересами треба керуватись і тоді не треба буде позичати очі в Сірка і обвішувати стіни копійчаними діпломами. Меньше піартесь, п. Пащук, Гарні лікарі реклами не потребують!!
Петро Чарковитий Показати IP 25 Березня 2011 14:30
Є! Є на КРЗ гарні лікарі, а з Пащук, справді, краще справи не мати - істерична особа і невихована! І як лікар - слабенька, от і комплексує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus