USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні здорових дітей практично немає, – МОЗ

17 Серпня 2011 15:39
В Україні здорових дітей практично немає, – МОЗ
За 10 років навчання в українських школярів зір погіршується більш ніж у 2 рази, а захворюваність на сколіоз збільшується у 5 разів.
Про це 17 серпня заявила заступник директора Департаменту охорони материнства, дитинства і санітарного забезпечення МОЗ Альона Терещенко, – пише Comments.UA.
«Якщо говорити про найбільш розповсюджені захворювання, то на першому місці стоять захворювання нервової системи, психіки. На другому – серцево-судинні захворювання. На третьому – хвороби органів дихання», – зазначила Терещенко і додала, що сьогодні в Україні практично немає здорових дітей.
При цьому, на її думку, відповідальність за такий стан речей несуть передусім батьки. А найдієвіший союз, що дозволяє вчасно діагностувати, а значить і вилікувати захворювання – спільна робота батьків, медиків і працівників світи.
«Батьки повинні говорити педагогам чи медикам або звертатися на гарячу лінію, якщо не знають, до кого звертатися, якщо з їх дитиною щось не так: не так дивиться, не так себе поводить, сильно втомлюється – будь-яке відхилення від нормального стану повинно насторожувати батьків», – підкреслила Терещенко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus