USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Ми пам’ятаємо»: лучан кличуть на історичну годину

4 Травня 2017 10:22
Історична година «Ми пам’ятаємо» приурочена Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудеться 4 травня 2017 року у Волинському краєзнавчому музеї о 13.00 годині. Буде проводитись майстер-клас з виготовлення квітки червоного маку – символу пам'яті, повідомляють у ВКМ.

З цієї нагоди в актовому залі Волинського краєзнавчого музею буде розгорнуто фотодокументальну виставку «Волинь в роки Другої світової війни». На виставці представлено хронологію перебігу подій війни на території Волинської області, нацистську окупацію, волинян котрі брали участь у війні, спротив місцевого населення проти нацистської окупації, військові операції котрі проходили на території Волині.

День пам’яті та примирення відзначають в Україні 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – державне свято, яке відзначають 9 травня. Як зазначає Український інститут національної пам’яті, зміст відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включає в себе: переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, рівне вшанування пам’яті кожного хто боровся з нацизмом, перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЯК У ЛУЦЬКУ ВІДЗНАЧАТИМУТЬ 72-У РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ. АФІША
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Свобода Показати IP 4 Травня 2017 11:31
Зміна окупанта не перемога.
? Показати IP 4 Травня 2017 12:35
Не зрозуміло чому мак? Його посів у садибах заборонений і як що виявляють,то господарів наказують. А тут "майстер-клас з виготовлення квітки червоного маку – символу пам'яті".
Тому Показати IP 4 Травня 2017 14:41
Що тіпа Європа. Але ж Європа не понесла таких колосальних жертв,збитків , руйнувань.На відновлення Європи після війни йшов *план Маршалла*,йшла *гуманітарка*. То совети від війни почали відходити десь на початку 60 -х років.А тоже не розумію атошні яке відношеня мають до 9 --травня, їм чомусь у бідного народа забирають гроші і дають атошним премію 5 тисяч грЗА ЩО ?
макс Показати IP 4 Травня 2017 15:31
Страшно, наскільки теперішня пропаганда "від Вятровича" зомбує людей....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus