USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як волинські правоохоронці допомагали по господарству тим, чиї сини в АТО

19 Лютого 2015 08:50
У той час, коли чоловіки та сини прийняли виклик «неоголошеної» війни та з перших хвиль мобілізації стали зі зброєю в руках на передовій, зі своїми проблемами та домашніми клопотами із тривогою у серці залишилися вдома їхні рідні.

Волинські правоохоронці підтримують родини земляків, які боронять Україну у східних регіонах, - повідомили у прес-службі волинської міліції.



Значна частина волинських правоохоронців не раз побувала у зоні проведення АТО, тож добре розуміє, як важливо підтримати в такий складний час сім’ї тих, хто з честю виконує громадянський обов’язок. Тому не залишилися осторонь цієї проблеми працівники маневицького райвідділку міліції. У рамках акції «Від щирого серця», ініційованої Міністерством внутрішніх справ України, вони завітали до родин мобілізованих земляків.



Старший дільничний інспектор міліції Віктор Світач, порадившись із Гораймівським сільським головою Анатолієм Снітком, вирішили у першу чергу допомогти тим жителям, які опинилися без жодної підтримки.



Вони завітали до оселі Світлани Пащук, жительки села Гораймівка, син якої понад десять місяців стоїть на передовій. Зараз жінці надзвичайно важко: зважаючи на те, що у сільській місцевості основний тягар ведення господарства лежить на сильних плечах, тривала відсутність чоловічої руки у домі дуже відчутна. Тож, окрім гостинців, які привіз із собою міліціонер, жінці допомогли у хатніх справах.



«Я вдячна за ту допомогу та проявлену турботу. Приємно, що міліціонери цікавляться і нашим життям, і долею мого сина, – говорить жінка, а насамкінець додає: – На весні будемо зводити хлів для худоби, думаю, що звернувшись до правоохоронців, мені не відмовлять у допомозі».



Не оминули увагою і жителя села Майдан-Липненський 71-річного Адама Забедюка. Пенсіонер із нетерпінням чекає додому сина, який проходить тривале лікування та реабілітацію у медичних закладах Львова, адже в бою отримав тяжкі поранення від вибуху гранати. Дідусеві міліціонери привезли продукти, крім того – допомогли впоратися із чималим господарством.



Адама Федоровича надзвичайно розчулив приїзд гостей, адже міліціонери познайомилися із чоловіком ще восени, коли разом із сільським головою вирішили питання із забезпеченням пенсіонера дровами на зиму.



Гораймівський сільський голова Анатолій Снітко схвалює і завжди підтримує такі кроки міліції:



- Вдячний правоохоронцям за тісну співпрацю у допомозі нашим мешканцям. Разом із дільничним інспектором прагнемо допомогти людям, не чекаючи жодних вказівок чи письмових звернень. Самі дізнаємося про їхні потреби та проблеми, самі на місці їх і вирішуємо. Допомагаємо, чим можемо: і матеріально, і морально. Люди цінують це та щиро дякують.



Своєю чергою дільничний інспектор міліції Віктор Світач зауважив:



«На передову мобілізовано багато чоловіків із сіл, що належать до моєї дільниці, у зону АТО їдуть і мої колеги – правоохоронці. Тому ми, дільничні інспектори, всіляко намагаємося допомогти їхнім сім’ям, адже добре знаємо, як нелегко їм зараз залишатися наодинці у клопотах і переживаннях».



Правоохоронці запевняють, що готові простягнути руку допомоги та забезпечити надійний тил рідних тих земляків, які боронять Україну у східних регіонах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus