USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Автомайданівці під Адміністрацією Президента: вимоги активістів

15 Травня 2015 16:28
Створення міжвідомчої робочої групи, що здійснить аудит тарифів та доступ громади до інформації про утворення ціни на газ для населення - вимагають активісті Автомайдану з різних регіонів України.

Учасники неполітичної акції протесту, що триває другий день, зібралися 15 травня на розі вулиць Лютеранської та Банкової, неподалік від будівлі Адміністрації Президента.

Прохід вулицею Банковою заблокований численними правоохоронцями. Активісти раніше передали лист зі своїми вимогами в АП, а наразі чекають відповіді представників адміністрації.

Автомайданівці вимагають від Президента створити при своїй адміністрації постійно діючу комісію з залученням фахівців галузевих міністерств та громадянського суспільства. Ця комісія, з їхніх слів, повинна мати доступ до документів, щоб самостійно здійснити аудит тарифів.

Натомість, заява прем’єр-міністра про те, що три незалежні міжнародні аудиторські компанії перевірятимуть правильність формування тарифів, не влаштовує активістів, які вимагають громадського нагляду за проведенням аудиту та формуванням тарифів.

Окрім цієї міжвідомчої робочої групи на рівні України, у регіонах автомайданівці вимагатимуть від облдержадміністрацій створення аналогічних робочих груп при ОДА, залучивши до них громадськість, аби забезпечити внутрішній аудит в областях.

Керівник ГО «Автомайдан України», член виконкому Луцької міськради Олег Бондарук розповів про котельню ДКП «Луцьктепло», що була свого часу «віджата» нардепом Ігорем Єремеєвим.

Він пояснив, що ДКП «Луцьктепло» надавало давальницьку сировину (газ) приватному підприємству, яке виготовляє теплову енергію та надає послуги населенню. Олег Бондарук розповів, що після того, як до міського голови звернулися із проханням надати договір, підписаний між комунальним та приватним підприємствами, документ так і не надали навіть після запиту народного депутата.

Активіст зазначив, що якість газу за кордоном визначають його теплоємністю, а в Україні до нього домішують різноманітні домішки, інертні гази, що не дають тепла. Відтак, варто знати хімічний склад газу, що залежить від родовища.

Вартість газу внутрішнього видобутку, як раніше повідомляв Арсеній Яценюк, становила 53 долари, наразі підняття тарифів пояснюють підвищенням курсу долара.

Також невідомо, скільки коштує газ, який купують за кордоном, громадськість не може проаналізувати ціноутворення. Отже, автомайданівці вимагають доступу громадськості до інформації, щоб з’ясувати, чи українці сплачують справедливу ціну, чи їх мають за дурнів і завдяки надприбуткам, які отримують олігархи, виникне новий режим, який доведеться скидати за декілька років.

З його слів, вимоги Майдану досі не виконані, а замість зміни структури бачимо лише зміну облич. Відтак, вимога, яку автомайданівці відстоюють у Києві зараз – доступ громадськості до інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анатоль_ Показати IP 15 Травня 2015 16:44
Я - ГОРЖУСЯ!
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 16:46
цей режим вже треба скидати, а не за декілька років, невже українцям не набридло бути лохами, сидячи в бідності, мовчки спостерігати за надмірним збагаченням олігархічних кланів і свавіллям мафії
Перехожий до Анонім Показати IP 15 Травня 2015 16:51
Ще одне "скидування" і будеш ти про Україну читати з підручників історії польською або російською.
Пророк до Перехожий Показати IP 16 Травня 2015 10:15
А ти позатягуй пасок ще рік-другий, і буде тобі новий 33-й, а далі - 37-й і т.п.
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 17:08
ми забуваємо,що першоджерело є народ, держава утворюється для забезпечення справедливого перерозподілу благ між усіма членами суспільства, для вираження інтересів більшості; якщо держава не виконує своїх основних фунцій вона приречена, а фальшивий патріотизм можете сховати подалі, від нього нудить
Волинянин Показати IP 15 Травня 2015 18:00
Наволочна політика щодо населення з брутальними рекомендаціями крілика-прем"єра мають не обмежуватись окремими акціями,а перетворитись на повноцінний антитарифний майдан по всій Україні із зметенням крілика разом з урядом.
Антиміліція Показати IP 15 Травня 2015 18:29
Напевно скоро всі поїдемо до Києва з питаннями до влади
Анонім до Антиміліція Показати IP 15 Травня 2015 18:43
буде новий майдан? їм треба віддати уйму грошей по боргах - де вони їх візьмуть?
оля Показати IP 15 Травня 2015 21:26
Ага. Скинемо цю владу, а світовому барку скажемо, що гроші не ми в нього брали, "попередники". Коли ж ми українці за свої вчинки відповідати навчимо ь? Ми ж хотіли євроінтеграцію, на майдані за це стояли, а тепер в кущі?
Пророк до оля Показати IP 16 Травня 2015 10:17
Ті, хто стояв на майдані за євроінтеграцію, і далі б там стояли, якби не ті, хто почав діяти...А останні були явно не за принизливе плазування перед європою та сша.
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 22:39
о і цей з луцька на спринтері з сакурою там
роботяга Показати IP 15 Травня 2015 23:19
а на накій робоі працюють ці довольні харі?
ковелЬ Показати IP 15 Травня 2015 23:38
мильте д*пу хто не з народом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus