USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку готують борців зі стресом

5 Лютого 2015 16:42
Більше півсотні лучан беруть участь у тренінгах, аби вміти діяти у стресових ситуаціях та надавати екстренну психологічну та психотерапевтичну допомогу людям, які знаходяться у кризовому стані.

Тренінг на тему «Кризова інтервенція: перша психологічна допомога» відбувається у коворкінг-центрі «Репортер» сьогодні, 5-го лютого.

Зі слів співорганізатора заходу, керівника проектів благодійного фонду «Ефективне суспільство» Ірини Осіпової, потребу волинян у психологічній допомозі вона побачила займаючись волонтерською справою.

«Ми допомагали тимчасовим переселенцям, возили подарунки дітям учасників АТО і бачимо, що психологічна допомога зараз потрібна багатьом. Саме тому й організували цей тренінг. Ми запросили спеціаліста з питань психосоціальної роботи та кризової інтервенції, зауважу, що таких акредитованих фахівців в Україні лише 27. Ми хочемо навчити наших краян допомагати тим, хто потребує допомоги й вміти самому долати стреси. Зауважу, що вчора, під час тренінгу були ті, хто не долучалися до певних практичних занять, втім, до кінця роботи вони вже переступили через бар’єр страху», - розповідає для Інформаційного агентства Волинські Новини пані Ірина.

Серед тих, хто прийшов на психологічний тренінг, є учасники бойових дій АТО, члени їхніх сімей, волонтери, практикуючі психологи, журналісти, працівники пенітенціарної служби, соцпрацівники, працівники центрів зайнятості, викладачі вишів та інші.

Практикуючий психолог, учасниця об’єднання психологів «BlueAngelUkraine», тренер Ганна Зінчук навчала присутніх розуміти процеси, які відбуваються в людській свідомості та організмі в цілому. Також допомогла отримати навички та вміння взаємодіяти з людьми, які знаходяться в посттравматичному стані. Завдяки практичним вправам, учасники тренінгу отримали навички надання першої психологічної допомоги.

«Можна людину «читати» з її поведінки. Ми, люди, маємо багато чого у своїй поведінці від тварин: їжачок наставляє колючки, аби себе захистити, а люди показують свої зуби. Це всідчить про відчуття небезпеки та бажання себе захистити. Коли розширюються зіниці очей, то ми хочемо батити більше, бо відчуваємо невпевненість, не володіємо чіткю інформацією, можливо відчуваємо небезпеку. Коли людина налякана чи обманює – вона шукає варіанти, вихід із ситуації. Розуміючи проблему людини, ми намагаємося допомоги їй, якщо ж вчасно не спохватитися, не дати виходу емоцій, то можуть виникнути серйозні захворювання», - розповідає тренер Ганна Зінчук.

До організації тренінгів долучилася й активістка ініціативної групи «Сомопоміч» Юлія Вусенко. Тренінги відбуваються впродовж четвертого та п’ятого лютого з 10.00 до 17.00 години.


ВІДЕО з архіву Громадського. Волинь.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus