USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Голова Луцької виборчої комісії хоче відкликати неугодних йому членів

15 Серпня 2017 21:42
Половину членів Луцької міської виборчої комісії голова Леонід Будцев хоче відкликати. Такі дії члени комісії називають усуненням неугодних.

Під час засідання Луцької міської виборчої комісії 15-го серпня Будцев зачитав своє звернення в поліцію.

«Я направив заяву про вчинення кримінального порушення у поліцію з приводу того, що з 1 липня відбувається процес відкликання депутатів Луцької міської ради, відповідно, комісія розпочала безперервне засідання щодо перевірки підписів. Деякі члени комісії ухиляються від роботи без поважних причин й не завжди присутні на засіданнях», - сказав Будцев й поскаржився на 9 членів комісії.

Серед «неугодних» і член комісії Тамара Гейло.

«Ви розумієте, що тут відбувається порушення за порушенням. А голова так діє, бо ми не допускаємо цих порушень, а діємо виключно в законодавчому полі, тому ми не вигідні йому. Зрозумійте, безперервне засідання має тривати 20 днів, фактично, усі тут мають перебувати цілодобово, а це неможливо», - коментує заяву голови пані Тамара.

Втім, як виявилося, сам скаржник теж пропускав засідання. Зокрема члени комісії зауважили Будцеву, що він проігнорував зібрання 11 серпня о 17:00.

«Не будемо дискутувати, можливо ви щось плутаєте, але я не заперечую. Я думаю, що дискусія непотрібна. Я потім прийшов, але вже пізніше», - заявив Леонід Будцев.

Зауважимо, що членів комісії не належно інформують про засідання.

Також Будцев додав, що самостійно перевіряє підписи й таких завірив понад 447. Зокрема, серед підписантів є мешканці з інших областей та люди, які не знають проти кого ставлять підписи, а приходять за вказівкою «Солідарності».

На це адвокат Святослав Туз зауважив, що така перевірка підписів протизаконна, мовляв, члени комісії не визначили як саме будуть перевіряти підписи.

«У моїй присутності було дві людини, які не знали кого відкликають. Окрім цього члени комісії не затвердили механізм перевірки відкликання, тому те , що зараз відбувається - неправомірно», - наголосив Туз.

«Це не перевірка, а комедія, бо люди приходять, їх питають проти кого вони підписувалися, а вони не знають. Натомість доблесна заступник Оксана диктує їм прізвища. Акт придуманий головою, нічого не дає», - наголосила член комісії Тамара Гейло.

На це заступник голови комісії Оксана Костанда заявила, мовляв, підписантам і не треба знати проти кого вони підписувалися.
Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів. Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ.

Варто відзначити, аби перевірити підписи в законний спосіб, член комісії Юлія Кубай пропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи, але Будцев саботував роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
прокурорам не спіть Показати IP 16 Серпня 2017 08:44
Заступницю ТВК Костанду під кримінал.Отримання неправомірноі вигоди від КОНТИНІУМА в особі Боді Гончарука . Підробка документів службового характеру. Фальсифікація.Розтрата бюджетних коштів адже комісія працює незаконно і отримує заробітну плату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus