USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Іспанія і Нідерланди заперечують, що підтримують «м’який» Brexit

12 Січня 2018 23:18
Іспанія і Нідерланди не досягли згоди щодо того, яким чином Британія має виходити з ЄС, заперечивши таким чином інформацію, яка призвела до зростання курсу фунта стерлінгів.

Про це повідомили Reuters у міністерствы фінансів Нідерландів, пише Європейська правда.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Нідерланди і Іспанія погодилися працювати разом над пошуком більш м’яких умов угоди щодо Brexit, які б дозволили Британії зберегти тісні зв’язки з ЄС.

Міністр фінансів Іспанії зустрівся з новим голландським колегою, але жодної угоди не було досягнуто, повідомив прес-секретар Мінфіну Нідерландів Коен Гелінк.

"Немає нічого нового. Вже відомі позиції, якими вони обмінювалися ... На зустрічі обговорювалося те, що наші країни мають тісні зв’язки з Британією, і це в наших інтересах. Це загальновідомий факт", - сказав Гелінк.

Міністерство економіки Іспанії також спростувало інформацію про підтримку м’якого Brexit.

Варто зазначити, що на повідомленнях про підтримку Іспанією і Нідерландами м’якого Brexit курс фунта стерлінгів досяг максимуму з 2016 року.

Нагадаємо, на референдумі у червні 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід їхньої країни зі складу ЄС. У червні 2016 року більшість шотландців проголосували за те, щоб Велика Британія залишилася в складі ЄС, і правляча в регіоні Національна партія закликала до проведення окремого референдуму з цього питання, якщо позиція Шотландії буде проігнорована під час переговорів з Брюсселем щодо Brexit.

9 вересня 2017 року у Лондоні відбулася багатотисячна акція проти виходу Британії з Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus