USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обшуки в НБУ стосуються його керівництва. Заява Ситника

30 Березня 2017 10:13
Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник пояснив кого стосувались обшуки, які вдень 29 березня проводили працівники НАБУ.

Про це Ситник розповів в ефірі телеканалу ZIK.

З його слів, слідчі дії в НБУ стосуються керівництва.

«Це справа ... стосується керівництва Національного банку України», - повідомив Ситник. При цьому він наголосив, що дії важко назвати обшуками.

«Ніякого опору з боку працівників НБУ щодо виконання процесуальних дій не було. Вони зустріли наших працівників і видали документи, які потрібні були детективам. Розслідування у цій справі триває», – додав Ситник.

Нагадаємо, 29 березня Національне антикорупційне бюро України провело обшуки в приміщенні Національного банку України, під час яких було здійснено виїмку документів.
За даними НАБУ, посадові особи НБУ діяли в інтересах третіх осіб – допомагали кільком комерційним банкам. З неофіційних джерел стало відомо, що обшуки відбувалися і в кабінеті заступника керівника Нацбанку Катерини Рожкової, а сама справа може бути пов'язана з державним рефінансування банку «Платинум». «Це може бути пов'язане з персоналією Рожкової, котра могла діяти в інтересах певних фінансистів російського походження, оскільки вона в них працювала в структурах Кауфмана», - пояснив нардеп Ігор Луценко. Втім, він також озвучив і ще одну версію – про правомірність припинення діяльності кількох комерційних банків, передає ТСН.

Раніше про те, що у структурі менеджменту Нацбанку - чимало кремлівських агентів, написав редактор програми Гроші, креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Нагадаємо, заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова нещодавно заявила, що загрози російських банків в Україні немає. Цікавим є той факт, що Рожкова - колишня цивільна дружина голови правління Промінвестбанку, а також те, що НБУ видав Промінвестбанк, що належить держбанку уряду Росії, кредити на суму 1,1 млрд гривень.

«Відчайдушні спроби Валерії Гонтаревої і Катерини Рожкової втримати на плаву тонучий «Платинум Банк» бізнесмена Кауфмана - призводять до нерозумних рішень. Таких, як наприклад, видача кредитів рефінансування під заставу майнових комплексів, яких ... немає», - інформував Олександр Дубінський.

Як повідомлялося, проти найближчої соратниці президента Валерії Гонтарєвої відкрили кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus