USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Онищенко стверджує, що німецький суд визнав його невинним

11 Лютого 2017 09:14
Народний депутат-утікач Олександр Онищенко прокоментував інформацію стосовно відмови Німеччини у екстрадиції політика в Україну. Онищенко вважає, що німецький суд вказав Україні, що його справа «носить виключно політичний характер». Відповідну заяву народний депутат оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Німецька сторона прийняла рішення виходячи виключно з букви закону. Більше того, в Україні справа досі так і не передана до суду, тому що їм передавати абсолютно нічого. Якщо Англія послалася на юридичну проволочку, відмовивши у видачі, то в Німеччині вже виграний суд за підсумками якого я визнаний невинним. По суті, німецький суд вказав Україні, що вся ця справа носить виключно політичний характер», - написав Онищенко.

В грудні 2016 року «Главком» повідомляв, що нардеп-утікач Олександр Онищенко перебуває у Німеччині попри ордер на арешт, виданий ще наприкінці серпня.

Згодом в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ГПУ подала запит до Німеччини про екстрадицію Онищенка, однак німецький суд відмовив у задоволенні клопотання. Натомість прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган вчора повідомила, що ГПУ не подавала запит до Німеччини про екстрадицію народного депутата Олександра Онищенка, оскільки ця справа перебуває у підслідності НАБУ.

Нагадаємо, Онищенка звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації. Він підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Окрім того, Онищенко публікує записи, які, ймовірно, підтверджують його та інших політиків участь в договірних схемах і містять компромат на президента Петра Порошенка.

Перший запис плівок Онищенка з'явився в грудні. На ньому він розмовляє з, як стверджується, депутатом Олесем Довгим, який спілкувався з ним як з парламентарем з боку президента.

10 лютого Онищенко опублікував другу частину своїх записів, на яких, як він стверджує, присутній депутат Микола Мартиненко.

Як пише Апостроф, у зв'язку з цим Петро Порошенко намагається знайти будь-який можливий канал комунікації з втікачем.

Оприлюднення нових плівок Онищенка свідчить про те, що конфлікт між ображеним олігархом і Порошенком продовжується розвиватися, хоча раніше був лише у латентній фазі. Ця публікація плівок всідчить про те, що конфлікт не вичерпано. Чергову порцію записів від Онищенка слід також розуміти як і те, що Петро Порошенко намагається знайти будь-який можливий канал комунікації з ним.

Ця остання плівка – доказ того, що президент намагався вирішити питання за допомогою Мартиненка. Він не є вже політичною фігурою – минув рік, як склав депутатські повноваження. Очевидно, що Мартиненко і Онищенко добрі знайомі. Саме тому за допомогою Мартиненка Порошенко намагався знайти доступний канал комунікації з олігархом. Основна мета цієї плівки показати, що конфлікт продовжується, корупція процвітає, влада боїться компрометуючого матеріалу, який є у Онищенка.

Така плівка, де засвітився Мартиненко не остання. А таких можливих переговорників під Порошенка було дуже багато і Онищенко їх всіх точно фіксував. Скоріше за все, найцікавіше попереду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Крук В.М. Показати IP 11 Лютого 2017 09:28
За такі бабки, які він "відстебнув" для свого виправдання, католики світу визнають його при житті святим...
Сераховичі Показати IP 11 Лютого 2017 09:35
Скільки можна товкти воду в ступі? Всім відомо що "влада" це бізнес! І Онищенко не кращий, і або віддай усе ,що награбував- а ні ,-то просто згинь! А то як моська на слона.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus