USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Саакашвілі став невигідним Порошенку, - Ігор Гузь

8 Вересня 2017 14:30
Тільки після конфлікту обох сторін для президента Петра Порошенка став невигідним екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі.

Своє бачення про перипетії навколо цієї ситуації та його можливого повернення до України озвучив народний депутат з Волині Ігор Гузь в ефірі програми «Прямим текстом» на телеканалі ЗІК, 7 вересня, повідомляє прес-служба нардепа.

За інформацією у ЗМІ, 10 вересня політик Саакашвілі планує перетинати польсько-український кордон «Краковець», що у Львівській області. Зустрічати політика на кордоні планують народні депутати фракції «Самопоміч» і представники партії «Демократичний альянс».

«Я не хочу бути адвокатом Саакашвілі. Але людину зі світовим ім’ям, екс-президента Грузії запросили до нашої країни для того, аби він виконав певну місію. Надали йому публічне громадянство, і надали очолити один з ключових регіонів України. І все було тоді добре. Після того, як стався конфлікт між президентом і губернатором Одеської області, з політичних міркувань, людину в ганебний спосіб позбавляють можливості повернутися до України, де вона була громадянином.

Як результат, отримуємо: порушення демократичних свобод та величезний скандал на Заході Європи. Оскільки, ні для кого не є секрет, що Саакашвілі зустрічається в ці дні з лідерами Європарламенту», - зауважив він.

«Щодо 10 вересня, є два сценарії: перший – спокійний. Саакашвілі приїжджає, буде достатньо багато людей. Прикордонна служба його не пропускає. Десятки камер це фіксує. І все на цьому завершується: Саакашвілі отримує свої бали, з точки зору піару, а влада покаже, що вона стоїть жорстко і принципово. І це є лейтмотив виборчої кампанії Порошенка.

Другий варіант сценарію може бути не зовсім добрим, коли збереться величезна кількість людей… Можливі провокації, з боку влади теж. Я не прихильник такої ситуації, але це мої прогнози. Переконаний: влада не пустить Саакашвілі. Але вважаю, що його мають пропустити», - прогнозує нардеп.

Як заявляв 7 вересня під час прес-конференції голова Волинскої обласної ради Ігор Палиця, він не розуміє позицію Саакашвілі, який після того, як обіймав посаду президента Грузії, вирішив позбутися громадянства рідної країни на користь українського. «Покинути свою країну, поїхати кудись, щоб тебе пригріли, виступати тут перед журналістами – це низько. Це не по-чоловічому, не по-президентському і взагалі неправильно. Але після того, як йому дали українське громадянство, відбирати його теж неправильно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus