USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Саакашвілі відмовили у статусі біженця

24 Жовтня 2017 15:36
Стосовно екс-президента Грузії, голови партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі немає жодних спеціальних обставин, які б унеможливлювали його депортацію.

Про це сьогодні журналістам заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу у перерві засідання Ради регіонального розвитку, передає УНІАН.

«У нас є новина. Якщо раніше я заявляв, що Саакашвілі має статус, який унеможливлює будь-який спосіб його депортації або екстрадиції, то наразі Державна міграційна служба відмовила йому у статусі біженця, про який він написав заяву, і пан Саакашвілі, як завжди, до суду з оскарженням цього рішення не звернувся», - сказав Луценко.

«Відтак, зараз він апатрид без жодних спеціальних обставин, які б могли унеможливити депортацію або екстрадицію, і Державна міграційна служба знає це достеменно», - повідомив він.

Нагадаємо, наприкінці липня президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Саакашвілі. За даними члена колегії МВС Антона Геращенка, Саакашвілі позбавили громадянства, оскільки він надав недостовірні дані, зокрема, щодо його судимості в Грузії. 5 вересня заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що Грузія звернулася до України із запитом про розшук, взяття під варту і екстрадицію Саакашвілі. 10 вересня Саакашвілі вдалося перетнути польсько-український кордон у пункті пропуску «Шегині». Його прихильники прорвали оточення українських силовиків. Вони взяли в щільне кільце політика, а також депутатів і громадських діячів, які супроводжували його, і буквально «внесли» їх на територію України. Член партії «Рух нових сил» Давид Сакварелідзе заявив, що Саакашвілі прибув до України, щоб захистити свої права в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus