USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що обіцяв і не виконав Саакашвілі на посаді голови Одеської ОДА

7 Листопада 2016 19:09
34 обіцянки зробив Міхеіл Саакашвілі на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації. 14 із них виконав. Стільки ж зобов'язань чиновника "у процесі виконання". 6 обіцянок провалені. Сьогодні Саакашвілі заявив про свою відставку, - інформує Газета.

Роботу головного чиновника Одещини проаналізувало видання "Словом і Ділом".

Серед найважливіших виконаних обіцянок Саакашвілі - створення центру адмінпослуг в Одесі, проведення прийому в кабінеті на трасі Одеса - Рені, дофінансування проекту ремонту дороги, допомога в облаштуванні блокпоста для підрозділу "Шторм" неподалік Маріуполя.

Головні невиконані зобов'язання Саакашвілі - відкритий конкурс на посаду голови обласної митниці, запуск із 1 березня електронної митниці, відкриття нового терміналу аеропорту.

Крім того, перебуваючи на посаді губернатора Одещини, влітку 2016 року Міхеїл Саакашвілі виступив з резонансною заявою, в якій він розкритикував Україну і похвалив режим президента РФ Володимира Путіна в Росії під час конференції GrainUkraine 2016.

Хоча самого Саакашвілі влада Грузії обіцяла заарештувати відразу після того, як він повернеться на територію країни, адже на нього чекає кримінальна відповідальність. Саакашвілі заочно пред'явлені звинувачення Генеральною прокуратурою Грузії за кількома кримінальними справами, зокрема - про розтрату $ 5 мільйонів на особисті потреби, в зв'язку з чим його оголосили у внутрішньодержавний розшук.

Але про звільнення Саакашвілі з обійманої посади заговорили ще навесні. Зокрема, таку думку висловив директор українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

А вже у жовтні група депутатів подала заяву про діяння губернатора Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, де йшлося про протидію законній господарській діяльності, службову підробку, зловживання службовим становищем, завідомо неправдиве повідомлення про злочин, які спричинили тяжкі наслідки, зокрема, збитки понад 6,5 мільярда гривень через зниження ціни продажу ОПЗ.

Нагадаємо, президент призначив Міхеіла Саакашвілі главою Одеської області 30 травня 2015 року і надав українське громадянство. З 2004 до 2013 року Саакашвілі був президентом Грузії. Пізніше він займався викладацькою діяльністю і не жив на батьківщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Трутень Т. Показати IP 7 Листопада 2016 19:47
Як всі політики України : - господар слова , слово дав - слово забрав ... В нас за це нічого не буде , в нас "демократія" ....
Володимир Показати IP 7 Листопада 2016 22:36
Саакашвіллі хороший політик. Невиконані обіцянки можна пояснити небажанням вищого керівництва давати добро на створення прозорих умов функціонування різноманітних державних структур (електронна митниця, прихід до влади непідконтрольної їм людини наприклад голови митниці).
перша ластівка Показати IP 8 Листопада 2016 17:45
Людськії шашелі. Няньки, Дядьки отечества чужого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus