USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Таємні голосування й перестановки сил: 24-та сесія Волинської облради у фото

26 Липня 2019 19:41
Чотири таємних голосування, нові призначення, складання повноважень, оновлений депутатський корпус і розмірений стиль роботи – позачергова 24 сесія Волинської обласної ради, скликана 26 липня, і справді видалася особливою.

Більшість проєктів рішень сьогоднішньої сесії ні для кого не стали сюрпризом, адже вони основувалися на результатах позачергових парламентських виборів. Так, повноваження депутатів облради складали Ігор Палиця, якого обрали до парламенту від 22 округу, та Вячеслав Рубльов, який переміг від 20 округу.

Окрім складання депутатського мандату, Ігор Палиця звільнявся з посади голови облради. Це рішення й вимагало таємного голосування депутатів.
Сам політик цього дня до сесійної зали прибути не зміг. Як повідомив Вячеслав Рубльов, він мусив відбути по серйозних справах до Києва.

Тож на початку сесії обранці громади приступили до обрання нового очільника ради. Голосували лише за одну кандидатуру – голову бюджетної комісії Ірину Вахович. Її на посаду голови ради висунула фракція УКРОП.

За неї проголосували 55 депутатів. Таку кількість голосів сама Ірина Вахович розцінила як дві п’ятірки, котрі обранці громади поставили їй авансом.
«Насправді, це для мене визначальний день, який важко порівняти з іншими днями мого життя. Дякую всім, хто до цього мене вів. Дякую своїй фракції, яка висунула мою кандидатуру, і всім депутатам, які за мене проголосували… Обіцяю плідно працювати і виправдати всі ваші сподівання», – сказала Ірина Вахович.

Опісля вона склала присягу голови облради і посіла головуюче місце у президії.
Натомість замість Ігоря Палиці в обласну раду увійшов новий депутат – хірург Олександр Голуб, який подав відповідну заяву та супровідні документи про визнання депутатом 26 липня.
На цьому, однак, кадрові зміни не припинилися – про свою відставку оголосив перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, який відзначив, що Ірина Вахович на новій посаді повинна сама обрати заступників.

«Я всім дякую за розуміння, за підтримку, я нікуди не діваюся, залишаюся депутатом і всі свої досвід і вміння прикладу для служіння волинській громаді», – наголосив Олександр Пирожик.
Відповідно до регламенту, за звільнення з посади першого заступника депутати теж виловлювалися шляхом таємного голосування.

Опісля Ірина Вахович запропонувала обрати своїм заступником депутата від фракції «Свобода» Юрія Поліщука.
І знову обранці громади змушені були покидати свої місця в залі, аби проголосувати за кандидатуру першого заступника голови ради.

Далі депутати голосували відкрито, зокрема й за припинення повноважень обранця громади Вячеслава Рубльова. Політик, своєю чергою, пообіцяв, що на благо волинського краю у Верховній Раді працюватиме ще інтенсивніше, адже розуміє, що очікування людей дуже великі.
Загалом Волинська обласна рада теперішньої каденції в підсумку попрощалася вже з трьома депутатами, які в результаті виборів потрапили до парламенту. Це, окрім Ігоря Палиці та Вячеслава Рубльова, ще й Ірина Констанкевич, яка вдруге виграла на виборах народних обранців від 23 округу.

Врешті, коли з кадровими питаннями було завершено, рада приступила до проєктів рішень, напрацьованих постійними комісіями. Депутати розглядали зміни до обласних програм, вносили корективи до обласного бюджету, вирішували майнові питання й обирали нового очільника бюджетної комісії, яку дотепер очолювала Ірина Вахович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 26 Липня 2019 23:22
правильний вибір

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus