USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Волинь рятуватимуть грошима Сороса

14 Квітня 2011 12:22
Міжнародний фонд «Відродження», Волинська обласна рада та облдержадміністрація підписали трьохсторонній договір про співпрацю на 2011 рік, що передбачає партнерське фінансування проектів, які мають антикризовий характер.

Документ 14 квітня підписували голова облради Володимир Войтович, перший заступник голови волинської ОДА Олександр Башкаленко та директор проектів Антикризової гуманітарної програми фонду «Відродження» Руслан Краплич.

Згідно з Меморандумом фонд «Відродження» зобов’язується на конкурсній основі фінансувати проекти громадських організацій у розмірі 50%. Інша половина повинна фінансуватися радою та адміністрацією.

Як розповів Краплин, проекти повинні бути спрямовані на підтримку соціально вразливих верст населення, що найбільше постраждали від фінансової кризи, непрацюючої молоді, поновлення закладів культури, організації мистецьких заходів, що передбачають залучення громади до доброчинності та організації відпочинку дітей з малозабезпечених сімей.

Володимир Войтович зазначив, що Волинь вже виграла фінансування з фонду п’яти проектів у 2011 на загальну суму у 311 тисяч гривень. Переважно гранти виграли організацій з сіл області і вони стосуються сфери культури.

Краплич розповів, що нині на стадії узгодження фінансування ще декількох проектів на суму в 150 тисяч гривень. Крім того, один проект виграв Луцьк на суму в 240 тисяч гривень.

Загалом протягом 2009-2010 років фонд надіслав у проекти Волині близько мільйона гривень. Краплич зазначає, що Волинська область є дуже активною у написанні проектів і не поступається містам-мільйонникам, наприклад, Донецьку.

Голова Волинської обласної ГО «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун зазначив, що велике значення має практична реалізація положень Меморандуму. Тобто діяльність конкурсної комісії, до якої повинні входити представники громадських організацій, влади, фонду та можливо засобів масової інформації. А також навчання конкурсантів для написання проектів.

«Якщо є ризики невиконання бюджету, необхідно передбачити можливість фінансування частинами з боку влади. Аби не було таких ситуацій, коли Фонд усі свої зобов’язання виконав, а влада – ні», - зазначив Верзун.

Довідково:

Міжнародний фонд «Відродження» засновано у квітні 1990 року. Він входить до мережі фундацій Інституту Відкритого Суспільства, заснованого Джорджем Соросом, що складається з національних і регіональних фондів у більш, ніж тридцяти країнах світу.
Антикризова гуманітарна програма, яка діє з липня 2009-го, надає підтримку соціальним, культурницьким та гуманітарним проектам, націленим на збереження освітніх та оздоровчих програм для дітей та молоді; збереження культурницьких інституцій, перетворення їх на центри громадської активності та дитячої позашкільної зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Стрийко Показати IP 14 Квітня 2011 14:00
А хіба Башкаленко не знає, що Відродження - це американські шпійони??? Про це ж вчора його однопартієць Єфремов сказав (pravda.com.ua/news/2011/04/13/6102293/)! Бдітєльнєй надо бить!
VSC до Стрийко Показати IP 14 Квітня 2011 17:54
Лоханулся Саня, может по шапке от старших "товарисчей" получить.
петя Показати IP 23 Квітня 2011 00:18
це просто лохотрон-розвод на гроші луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus