USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Волинських держслужбовців закликають до законотворчості

2 Лютого 2015 17:31
Долучитися до розробки законопроекту, що має на меті зробити прозорішим доступ до публічної інформації, пропонують державним службовцям з Волині.

Про це йшлося під час одноденного семінару для державних службовців Волині на тему «Організація доступу до публічної інформації в органі влади», що відбувся 2 лютого у Луцьку. Під час заходу були присутні представники місцевих органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування на Волині, які є відповідальними за доступ до публічної інформації.

Як розповіла представник Державного комітету телебачення та радіомовлення Ганна Красноступ, торік Уряд прийняв розпорядження, відповідно до якого протягом 2015 року потрібно підготувати законопроект про здійснення державного нагляду у сфері реалізації прав про доступ до публічної інформації. Держкомітет здійснює підготовку вказаного законопроекту та пропонує держслужбовцям звертатися з пропозиціями та зауваженнями. З її слів, кожен може долучитися до законотворчої діяльності і всі слушні пропозиції врахують.



Під час розробки законопроекту розглядають європейські моделі, так, в декотрих країнах є омбудсмани (уповноважені з прав людини), в інших – комісар захисту прав на інформацію, іноді поєднується підхід до персональних даних та публічної інформації. Тому важливим є урахування всіх зауважень – чи варто покласти додаткові повноваження на омбудсмана, чи створити окрему посаду, або наділити більшими повноваженнями вже існуючий орган. Протягом поточного року здійснюватимуть підготовку законопроекту, тож запрошують долучатися до співпраці і волинських держслужбовців. Пропозиції можна надавати у формі редакцій окремих положень закону.

Ганна Красноступ зауважила, звертаючись до держслужбовців з Волині, що нині існує нагальна потреба змінювати свідомість громадян шляхом проведення широкої роз’яснювальної роботи щодо реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свояк Показати IP 2 Лютого 2015 18:47
Фігня то все, і всі ваші реформи і закони Бо у Володимирі- Волинському всі закони і реформи проектірує в встановлюе престраелий князь Петро Перділович і вся його викоконкомовська і дупутатська местная братва !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus