USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинянин їсть собачатину – каже, смакота

28 Липня 2011 10:52
Мешканець села Головно Любомльського району, що на Волині, 74-річний Василь Мороз упродовж кількох десятків років споживає м’ясо собак: включити до раціону цей продукт його змусила хвороба легень.
Про це пише Вісник + К.
«Коли захворів, навіть не пам’ятаю, – розповів чоловік. – Але були великі проблеми з легенями, бо таки багато курив, та ще й випити любив. А коли людина хвора – ладна їсти що завгодно, аби видужати. На собі переконався. Тож почав їсти собачатину. Коли? Мабуть, як тільки-но женився. І до цих пір споживаю це м’ясо».
Каже, що спочатку стріляв собак мисливською гвинтівкою.
«А потім перейшов на молоточки: стукну по лобі, то собачка нічого вже й не відчує, – зазначив Василь Мороз. – То легка смерть. Облуплю, м’ясо добре вимочу днів зо два. Додаю перець гіркий та червоний пекучий стручковий, лавровий лист. Смакота! Жир зливаю у банки».
Рідні Мороза собачатини не вживають – каже, що гидують.
«А я на тиждень, буває, що й два з’їм. Часом люди просять: «Забери, забери пса… Виє ночами, спасу нема». Тож і йду односельчанам назустріч, виручаю…» – розповідає.
А одного разу, каже, таки вдалося нагодувати сусідів незвичною їжею. На вечорниці зібралося з п’ятнадцять чоловіків за пляшкою горілки. А Василь Мороз приніс каструлю м’яса. Чоловіки дізналися, що їли, тільки коли посудина спорожніла.
Чоловік стверджує, що може з’їсти навіть свого собаку.
«Адже люди вирощену свиню, курку чи теля їдять? То чого ж собаки не можна? – розповідає. – Але була у мене одна собачка, яка мені їжаків ловила (я їх також тушкую), дуже віддана була, то вона своєю смертю вмерла. Зараз у господарстві є собачка Роза. Кумедна така, то мені її шкода».
Селянин каже, що тепер ніяких проблем з легенями не відчуває. Перед Пасхою впав з воза і поламав ребра. Робили в лікарні знімок, то ніяких зауважень не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ландик Показати IP 28 Липня 2011 11:31
Мені його у помічники - молоточками, молоточками!....
хз Показати IP 28 Липня 2011 11:39
о, хай допоможе ще й мешканцям Луцька! тут дуже багато смакоти по вулицях бігає...
miter Показати IP 28 Липня 2011 12:04
Особливо в районі 33-го. Третю ніч не дають спати(
Лучанка Показати IP 28 Липня 2011 12:29
Н да... розуму нема ні в людини, ні в коментаріях..., самі себе їжте!
CJ Показати IP 28 Липня 2011 14:55
Кошмар якийсь! Часом люди просять: «Забери, забери пса…" Тож і йду односельчанам назустріч, виручаю…» – розповідає. О_О
filadelfos Показати IP 28 Липня 2011 14:59
фу. лучше бы не читала. Только настроение испортила такой инфой. и "фу" - не на то, что этот типачеловек ест, а на него самого.
* Показати IP 28 Липня 2011 16:54
Може і споживання людського м'яса хвороби лікує....
Vigilante Показати IP 29 Липня 2011 03:11
Молодець мужик! Голодним не залишиться в будь якому випадку. А то на базарі м'яса не накупляєшся на одну пенсію. Поселити його дійсно на 33-му, ціни б йому не було.
Я Показати IP 29 Липня 2011 13:55
Фу, який кошмар.
Катерина Показати IP 30 Вересня 2011 21:14
Не кепкуйте з мого дідуся. У цьому немає нічого поганого. За кордоном ще не таке їдять. Катя Пасічна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus