USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вони вибирають велосипед. Добірка п'ята. ФОТО

21 Травня 2013 19:10
Волиняни, вам знайомі чи малознайомі, відомі чи невідомі, активісти, політики, бізнесмени та громадські й культурні діячі – чому вони захопилися велоспортом чи просто велопрогулянками? Чи долучаться до Велодня 2013? Вони усі різні, але їх єднає захоплення велосипедами.

Про все це - у бліц-проекті «Волинських новин», присвяченому розвитку велокультури у Луцьку у партнерстві з «Асоціацією велосипедистів Луцька».

Про своє захоплення велосипедом уже розповідали художники, громадські діячі, бізнесмени, чиновники, держслужбовці та інші.

Сьогодні ж лучани продовжують ділитися, чому їм полюбилися велосипеди:

Юрій Шум, вчитель інформатики, приватний підприємець.


Юрій пригадав, що на триколісному велосипеді пам'ятає себе з дитинства.

«Потім були двоколісні різних розмірів. З велосипедом довелося розлучитися на чотири роки навчання в університеті, на 5 курсі не витримав - змінив житло і купив залізного коня. Трішки накатавшись, вирішив прикупити щось краще. Практично в кінці сезону попався в руки б/у велосипед, проїхавшись на якому не хотів злазити і купив. Попередні не хотілося продавати, так і виникла ідея прокату велосипедів, тим більше, що такого сервісу в Луцьку не було. Велосипед для мене - і засіб пересування і відпочинку. Замінюю його автомобілем лише тоді, коли йде дощ, або потрібно привезти щось габаритне.

Поняття сезону вже практично не існує - сніг і лід не є перешкодою отримання задоволення і адреналіну. Перший рік на Велодні був сам, наступного року з - декількома друзями. Минулого року нас було багато, а цього року буде ще більше. Наразі маю багато велосипедів, але найбільше катаюся на вищезгаданому чорному алюмінієвому коневі англійської фірми «KINESIS». На велосипеді їжджу по роботі в основному по Луцьку, з друзями на відпочинок за околиці Луцька, минулого літа їздили в Турійський район на озера. Сам минулого літа їздив у Нововолинськ до батьків. Відчуття незабутні».

Олена Семенюк, директор Центру туристичної інформації у Луцьку.



Олена каже, що на велосипед пересіла на третьому курсі, тобто чотири роки тому. «Тоді ж довелося Їздити вчитися – прямо на ходу, адже купила ровер я на протилежному від гуртожитка кінці Любліна. Причин було багато – хотілося займатися спортом по дорозі до універу, виїжджати на природу, проводити час з друзями, які вже підсіли на колеса. Невдовзі ровер став частиною щоденного життя – я ним добиралась і на роботу, і на навчання, і просто на покатушки. Це швидше і зручніше, ніж громадським транспортом, якого я дуже не люблю, корисно для здоров’я та просто допомагає тримати себе у формі. Особливим був момент, коли я врешті відважилась з’їхати з тротуару на проїжджу частину – відтоді ровер став справді універсальним транспортним засобом. Звісно, залізний друг приїхав зі мною і до Луцька і тут служить в основному для добирання на роботу та з неї та швидкі переїзди по місту.

У Велодні чи будь яких інших заходах участі не брала, хоча ідею підтримую, адже такі заходи нагадують, що велосипедів у Луцьку дуже і дуже багато, а отже, з їх власниками потрібно рахуватись! Хотілося б, щоб з нагоди Велодня відбувався також нефеличкий лікбез з правил дорожнього рузу для водіїв та для самих велосипедистів».

Юрій Кондратович, голова Ковельських міських молодіжних громадських організацій «Ф.О.М.А.» (Форум Організації Молодіжної Активності) та «Молоді регіони»

Юрій розповів, що досі пам’ятає ту мить, коли вперше самостійно поїхав на велосипеді:

«Це було на шкільному подвір’ї, на яке мене привів батько з метою навчити їздити. Він допомагав мені зберігати рівновагу підтримуючи велосипед за багажник. І ось після чергової невдалої спроби я знову і знову наполегливо намагався втримати рівновагу, коли почув за спиною вигук – «Сину, ти сам їдеш»! Виявляється, батько в один момент відпустив велосипед - і я поїхав сам. Це були просто неймовірні відчуття – легкості та нестримності!
Моїм першим двоколісним другом став «Аист».
Моє сьогоднішнє ставлення до катання на велосипедах, першою чергою, визначає моє захоплення спортом та здоровим способом життя. Це гарна можливість не лише психоемоційної розрядки, а й підтримувати в тонусі свою фізичну форму. На жаль, я ще не брав участі у Велодні, але якщо випаде така можливість, то я її точно не омину!»


Нагадаємо, під час акції «Велодень-2013» Луцьком середньовічні лицарі їздитимуть на велосипедах .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus