USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Звитяга»: шанс відчути себе вояком УПА. ФОТО. ВІДЕО

10 Травня 2013 11:45
Чотириденна теренова гра під назвою «Звитяга», що відбувається у лісовому масиві між селищем Цумань та селом Берестяне Волинської області, стартувала.

Понад дві сотні молодих людей з Волині, Рівного, Хмельницького, Львова, Києва, Чернігова, Івано-Франківська, Тернополя, а також з Білорусі зібралися зранку 9 травня у Луцьку, аби дістатися на змагання у «цуманських лісах».






Оскільки «Звитяга» передбачає певні вікові обмеження, перед відправленням автобусів провели інструктаж та перевірку. Учасники, яким більше 28-ми чи менше 15-ти, допускаються до участі за дозволом РВС − ради вищих спостерігачів (рада здійснює контроль над грою, - примітка «ВН»).

Цьогоріч судитимуть та контролюватимуть учасників голова РВС Ігор Гузь на псевдо «Вітер», Павло Данильчук на псевдо «Вій» та Майя Москвич на псевдо «Волинь».


«На грі ви повинні сповідувати такі чинники: перше – дисципліна. Ви повинні розуміти, що не їдете на дискотеку, а їдете в ліс відчути обставини, в яких воювала Українська повстанська армія. Другий момент – на таборі ми спілкуємося виключно українською мовою (виключення тільки для білорусів). На таборі забороняється вживання алкогольних напоїв, тому що гра сповідує здоровий спосіб життя», − наголосив Ігор Гузь.

Голова Всеукраїнської МГО «Національний Альянс» Майя Москвич зазначила, що теренова гра – шанс відчути себе вояком Української повстанської армії.

До слова, проект теренової гри «Національного Альянсу» розглянули, а пізніше затвердили у міській раді. Із 10 тисяч гривень, які виділили «Звитязі» 9 тисяч витратили на оплату трьох автобусів в обидві сторони.

Отож, після перевірки оголошень та документів, учасники «Звитяги» відправилися у дорогу.





Після приїзду на місце призначення, що у Ківерцівському районі, хлопців та дівчат ділять на сотні. Так, сотня командира на псевдо «Звіробій» та сотня командира на ймення «Лучник» мають по 94 та 98 гравців відповідно. Далі сотні ділять на рої (не менше 9 осіб), рої ділять на чоти (не менше трьох осіб). Усі гравці, як «старожили», так і новачки проходять ретельну підготовку на швидкість, міцність та витривалість.






Хлопці віджимаються від землі, стоячи на кулаках, а дівчата присідають або й самі (за бажанням) віджимаються. За будь-яке порушення гуртом кажуть: «Дякую за навчання!»










Оскільки учасники не лише з Волині, а й з різних куточків України, «Волинські новини» вирішили з ними поспілкуватися.
За словами учасника «Звитяги», який уже сім років поспіль бере участь у тереновій грі, Олександра Гуча на псевдо «Пегас», кожен присутній на грі боєць починав з низів.

«Наш колектив уже сформований (маю на увазі кістяк – основне керівництво, яке злагоджено працює, як механізм). Основна кількість людей – це наповнення, якій більшою чи мешою мірою слухають команду. Учасникам побажав би шанувати природу та максимально відчути дух побратимства, адже сила у єдності», − додав Олександр Гуч.

Білорус Олександр Ковальов розповів, що на Волині йому дуже подобається, тому приїде сюди ще не раз.
«Даведаўся ад сяброў з Нацыянальнага Альянсу: мы з імі пазнаёміліся на Дні Волі. Дабіраўся сюды аўтастопам, двое сутак дабіраўся», − розповів Олександр про те, як опинився на «Звитязі».



Після благословення та освячення священника, кожна команда вирушила в дорогу. До пункту призначення кожної команди пішки йти приблизно півтори години. Однак, команди вирушають в дорогу не разом: друга сотня вирушає через півгодини після першої.





Теренова гра почалася лише опівночі, коли здійснили останні приготування, познайомилися та повечеряли.




Основним завдання кожної команди буде втримати власний прапор та заволодіти прапором супротивника. Виконання цієї вимоги – чиста перемога однієї з команд.
Крім того, під час теренової гри сотні можуть «знищувати» гравців суперника, зриваючи нарукавну пов’язку. Кожен «боєць» носить на руці пов’язку білого або червоного кольору відповідно до сотні. Поки пов’язка у гравця – він «живий», коли ж її зривають, гравець «гине».



У результаті перемагає та команда, яка отримала найбільшу кількість балів та прапор супротивника.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Мітя Показати IP 10 Травня 2013 12:15
Молодці націонал-патріоти, носять не абищо, а бундесверівський флектарн з Deutschland flagge. Шикарно!
ха до Мітя Показати IP 10 Травня 2013 14:15
яка різниця взагалі, що вони носять.. вони поїхали у ліси, в болото, а ти нє
хаха до ха Показати IP 10 Травня 2013 16:14
так і ти заліп за клавою)
Александр Показати IP 10 Травня 2013 13:07
"Псевдо-вояки" УПА во время реинкарнации...
Я Показати IP 10 Травня 2013 14:27
Гитлерюгенд
Штефан, Луцьк до Я Показати IP 10 Травня 2013 19:01
А ти Павлик Морозов, що продався комунякам.
Ніка Показати IP 10 Травня 2013 16:05
вони просто за здоровий спосіб життя:без алкоголю,наркоти,цигарок. Люблять Україну, дбають про її майбутнє, класно проводять час -буде що згадати. Погода гарна, компанія - хороша, Що ще треба для гарного відпочинку? хоч і натомляться фізично, але які враження отримають! І нові знайомства.
гіга до Ніка Показати IP 10 Травня 2013 17:53
Віка то ти?
НікУ до Ніка Показати IP 11 Травня 2013 10:59
Так половину цих осіб у нічних клубах спостерігав! Кому ви локшину вішаєте?!
Веселун до НікУ Показати IP 12 Травня 2013 21:30
Друже, я хожу в нічні клуби і там не бухаю, я був на Звитязі, що на це скажеш!
Forever Autumn Показати IP 10 Травня 2013 18:16
Єдиний мінус тут все ж таки є - КОМАРІ-мутанти!
Комарі Показати IP 10 Травня 2013 20:39
А Гузь?
пфф до Комарі Показати IP 10 Травня 2013 22:50
А Гузь, це Гузь. Вам шо?
SWAT до пфф Показати IP 11 Травня 2013 11:36
Гузь - морпєх, минулого року Світязь переплив як два пальці
XXL Показати IP 11 Травня 2013 08:07
16-те фото - ото справжній "патріот" у масці для наслідування! Моджахеди, найманці Бен-Ладена ... ось їхні кумири! СБУ не проспіть, а то пізно буде! Видно куди Гусь хилить і кого "​​виховує"!!!:)
Forever Autumn до XXL Показати IP 11 Травня 2013 08:35
маразм косил косил наши ряды.. да и выкосил все нафиг. что оч хорошо видно судя с некоторых комментариев, в т.ч. и вашего))
800 Показати IP 11 Травня 2013 09:09
дивно - молоді люди не пьють горілки, не бьються, не хуліганять на вулицях і який негатив в коментах. певно в кононовича щось починає тиснути в грудях, коли він дивиться ці фото.
затяга до 800 Показати IP 11 Травня 2013 10:57
А ви знаєте і бачите, що вони роблять вечорами коли на вулиці "зграями" ходять? Або вони вам звіт надають? Не палять, не п'ють ... япатсталом ржунимагу! :)
800 Показати IP 11 Травня 2013 13:44
от ти ****. якщо вже нахваталась приколів з нету, то пиши правильно "япацсталом..." по перше, там вони не на вулиці, а по друге, якраз перебування на таких заходах приводить до того, що вони починають вести себе по іншому. якраз для того і треба робити ці заходи з молодими людьми. крім того, там дурних, типу кононовичів не має.
затяга до 800 Показати IP 11 Травня 2013 14:55
1) З тобою вправлятися в правописі не збираюся!:) 2) Все правильно - це вони в лісі вчаться, а потім в місті, на різних ​​"заходах" Гуся показують своє вміння!:) 3) А там одного, як ти висловився(лась), вистачає!:)
Ніка Показати IP 12 Травня 2013 11:41
Негативні коменти - це від заздрощів. Жаба давить, що комусь добре. Не п`ють, не курять - погано,Напевно краще, коли понализувалися б і тинялися вулицями. XXL, без образ, але ,напевно м...к заплив ж...м, що робиш такі висновки.Треба до тебе краще придивитися, а то що в кого в голові, то й на язиці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus