USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вперше Facebook заблокував десятки акаунтів у РФ, – ЗМІ

12 Жовтня 2018 10:58
Facebook уперше заблокував в Росії десятки акаунтів , які були пов'язані з компанією Social Data Hub. ЇЇ соцмережа запідозрила в нелегальному зборі та аналізі інформації про користувачів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на видання The Bell.

Facebook направив листа за адресою реєстрації Social Data Hub в Ірландії з вимогою негайно припинити збір і аналіз даних, та надати соцмережі до 12 жовтня список всіх використаних відомостей і всіх клієнтів, які мали до них доступ, включно з державними структурами.

У соцмережі також вимагають знищення всіх даних, зібраних в Facebook.

Соцмережа заблокувала більше 66 акаунтів, профілів, сторінок і додатків Social Data Hub, яка раніше порівнювала себе з Cambridge Analytica.

«Видалення сторінок викликано тим, що компанія займалася скрейпінгом (аналізом і отриманням інформації юзерів - ред.), що є порушенням», - йдеться у заяві Facebook.

Соціальна мережа не виключає, що може знайти і заблокувати ще більше облікових записів, пов'язаних з Social Data Hub.

Засновником Social Data Hub є Артур Хачуян. Він також керує компанією Fubutech. До 2014 року Хачуян очолював відділ кібернетики рекламного агентства «Апостол» Тіни Канделакі. В обох компаніях працює одна і та ж команда з 62 чоловік.

Обидві компанії займаються збором, обробкою і аналізом даних. Social Data Hub виконує комерційні замовлення, а Fubutech - державні.

У коментарі виданню Хачуян зняв із себе відповідальність за те, як державні органи розпоряджаються отриманими даними. У коментарі РБК він заявив що допускає подачу позову до Facebook у разі, якщо соцмережа не відновить аккаунти.

Нагадаємо, що перед виборами у США Facebook заблокував понад 800 сторінок і акаунтів.

Також раніше компанія Facebook повідомляла, що близько 50 мільйонів облікових записів користувачів соціальної мережі постраждали внаслідок хакерської атаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 12 Жовтня 2018 17:03
А акаунт Путіна забанили? Бо етафсьопутін, не інакше. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus