USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

15 травня: події, факти, дні народження

15 Травня 2019 00:00
День народження 15 травня відзначають журналісти Еля Серкожаєва та Святослав Лесюк, голова Волинського обласного відділення Дитячого фонду України Олена Грінченко, колишній директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, директор приватного акціонерного товариства інститут «Волиньводпроект» Павло Мірач та лучанка Вікторія Чижевська.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров’я і неймовірного оптимізму, поваги і любові, підтримки вірних друзів, чудових ідей, добробуту і світлої удачі.
Еля Серкожаєва
Еля Серкожаєва
Олена Грінченко
Олена Грінченко
Раїса Кучмук
Раїса Кучмук
Святослав Лесюк
Святослав Лесюк

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день сім’ї.

Іменини за православним календарем святкують Михайло, Борис, Гліб, Роман, Давид та Зоя.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Рік тому волинські танкісти завершили військові навчання, що відбувалися на військовому полігоні багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності 7-ї армії США (Хохенфельс, ФРН).

Двадцять ікон XVII–XIX століть, які репрезентують іконографічну традицію святих воїнів, представили до огляду в Музеї волинської ікони у 2017 році.

У 2016 році Джамала виграла Євробачення, яке відбувалося у Стокгольмі. Її виступ із піснею про депортацію кримських татар отримав 211 балів.

Двох браконьєрів, які вбили та намагалися вивезти 4 козуль, затримали у Любомльському районі у 2015 році.

Народилися:

Цього дня народилися італійський композитор Клаудіо Монтеверді, індійський просвітитель, релігійний реформатор, філософ, батько Рабіндраната Тагора Дебендранатх Тагор, український письменник, громадський діяч, адвокат на Галичині Андрій Чайковський, французький фізик П'єр Кюрі, український громадський, військовий і державний діяч, гетьман Української Держави Павло Скоропадський, грузинський письменник Константин Гамсахурдія, американська політична і державна діячка, Державний секретар США у 1997-2000 роках Мадлен Олбрайт (Марія Корбелова), українська журналістка і політик, народний депутат VI скликання від «НУНС» Ірина Геращенко.

Сталося:

1935у Москві відкрився перший в СРСР метрополітен.

15 травня 1935 року вперше відчинилися двері тринадцяти станцій першої черги Московського метрополітену. Людей зустріли казкові підземні палаци, де не відчувався гнітючий морок підземелля, де різноколірний мармур і полірований граніт підкреслюють тонкі переливи кришталю і блиск позолоти. Саме тоді склалася радянська традиція багатого оздоблення станцій, що окрім суто естетичної функції відігравала певну пропагандистську роль. Слід зазначити, що роботи з оздоблення станцій складають лише невеличку частину від загальних витрат будівництва підземних ліній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus