USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

2 квітня: події, факти, дні народження

2 Квітня 2020 00:00
День народження 2 квітня відзначають колишній начальник територіального відділення Антимонопольного комітету України у Волинській області Віктор Гупало та член асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає іменинникам професійних та особистих звершень, стабільності та достатку, гарного настрою, величезного щастя та міцного здоров'я. А ще – вдалих днів, хороших новин, величезної сили духу, приємних подій та невичерпного оптимізму. Нехай доля готує лише приємні сюрпризи!
Віктор Гупало
Віктор Гупало
Цього дня день народження святкує лучанка Оксана Андрухненко. Друзі, близькі та знайомі вітають її з цим святом. Бажають удачі, міцного здоров'я, успіхів у всіх починаннях та приємних сюрпризів долі.
Оксана Андрухненко
Оксана Андрухненко
День народження сьогодні святкує Максим Воскресенський. Вітання йому шлють друзі, колеги та знайомі й зичать удачі, гармонії, щастя, здійснення мрій та успіхів у всіх починаннях. Нехай кожен день дарує нові промінчики, а люди тільки надихають і не засмучують.
Максим Воскресенський з дружиною
Максим Воскресенський з дружиною
Іменини за православним календарем святкують Микита,Світлана, Олександра, Марія, Параска, Клавдія, Віктор, Юліана.

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня луцькі «янголята» отримали нове приміщення для занять. Ремонт приміщення провели за кошти, виділені із бюджету Луцька.

Також ми розповідали про лучанку, яка заради коханого кинула роботу та переїхала жити за кордон. Українка Анна Хомяк та швед Ален Кальяча познайомилися на відпочинку. Дівчина каже, що це була любов з першого погляду. На третій день знайомства Ален запропонував Анні стати його дружиною. Тоді дівчина тільки розсміялася. Однак потім закоханим довелося чекати два з половиною роки, аби одружитися.

У 2018 редакція писала про те, що результат волинянки з метання молота потрапив у ТОП-рейтинг Євроатлетики.

Три роки тому виявилося, що тріщина на унікальному човні-довбанці помітно більшає.

У 2016 цього дня розповідали про письменницю Дару Корній, яка пише у стилі фентезі. Жінка стала однією з найпопулярніших письменниць України після виходу в світ її першої книги «Гонихмарник» у 2010 році.

У 2015 другий весняний місяць вирішив пожартувати над лучанами. Замість омріяного сонця в День сміху почав падати сніг.

Три виміри простору та вимір часу об’єднав у своїй інсталяції луцький митець Сергій Торбінов, яку він презентував у 2014 році.

Бюро, яке займатиметься налагодженням тісної українсько-польської співпраці, відкрили у Луцьку в 2013.

Народилися:

Цього дня народилися італійський авантюрист, «маг», мандрівник, письменник і мемуарист Джакомо Казанова, данський письменник, поет і казкар Ганс Крістіан Андерсен, французький скульптор, автор статуї Свободи Фредерік Бартольді, французький письменник Еміль Золя, радянська письменниця Маріетта Шагінян, французький танцівник, хореограф і балетмейстер українського походження Серж Лифар, французький композитор, актор, режисер, письменник Серж Гінсбур, угорський футболіст Ференц Пушкаш, журналіст Дмитро Лиховій, радянський кіноактор, виконавець ролі Борменталя в «Собачому серці» Борис Плотников, радянський хокеїст Володимир Лутченко.

Сталося:

1513у ході пошуків легендарного «фонтану молодості» іспанський дослідник Хуан Понсе де Леон висадився на узбережжі Флориди в районі сучасного містечка Сент-Августин і оголосив півострів власністю Іспанії.

1613російський селянин Іван Сусанін завів загін польських вояків у непрохідне лісове болото.

1657після смерті імператора Священної Римської імперії Фердинанда III почались переговори про спадкоємця трону.

1722у м. Петербурзі видано царський указ про ліквідацію гетьманства і утворення Малоросійської колегії — органу управління Лівобережною Україною. Складалася з російських воєвод на чолі з С. Веляминовим.

1879замах на російського імператора Олександра ІІ. Терорист Олександр Соловйов п'ять разів вистрілив у царя з револьвера, але промахнувся.

1905офіційно відкрито Симплонський тунель (20 км) під Альпами, що зв'язав Швейцарію та Італію.

1912лайнер «Титанік» вийшов у море для перевірки ходових іспитів, які успішно пройшли.

1917Тимчасовий уряд скасував національні та релігійні обмеження в Росії. Скасована смуга осілості.

1958в Уїчіта-Фоллс (Техас) зареєстровано торнадо, що розвинуло швидкість 450 км/год.

1964Радянський Союз запустив перший космічний апарат «Зонд-1» для вивчення космічного простору і напрацювання техніки дальніх космічних польотів.

1966радянський супутник вперше у світі облетів Місяць.

1967у день народження казкаря Ганса Крістіана Андерсена заснували Міжнародний день дитячої книги.

1978на американському телеканалі CBS почався показ серіалу «Даллас», який через неймовірну популярність із запланованого 5-серійного фільму переріс у кіноепопею, що тривала 13 років.

1982розпочався британсько-аргентинський збройний конфлікт через Фолклендські (Мальвінські) острови.

1989Центральний комітет Палестинської національної ради обрав Ясіра Арафата Президентом самопроголошеної Палестинської держави.

1996Борис Єльцин і Олександр Лукашенко підписали договір про створення союзної держави;

2004у Брюсселі сім країн Східної Європи: Болгарія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія та Естонія — приєдналися до НАТО.

2005на 85-му році життя помер Папа Римський Іван Павло ІІ, поляк за походженням.

2007Президент України Віктор Ющенко підписав указ «Про розпуск Верховної Ради України» на підставі статті 90 Конституції України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лілія Гаєвська Показати IP 2 Квітня 2020 07:47
Позравте мене сьогодні мені самотньо у мене днюха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus