USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

20 квітня: події, факти, дні народження

20 Квітня 2018 00:00
Громадська спілка «СПАС» вітає директора ФГ «Євгена Шелепіни», члена спілки Євгена Шелепіну з днем народження та бажає йому здоров’я, оптимізму, реалізації ідей і задуманих планів, посмішок фортуни, успіху, сімейного благополуччя і щастя. А ще бадьорості духу, незабутніх вражень і тільки щасливих випадків!

День народження 20 квітня також відзначає начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук та журналістка, колишній кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини Оксана Прокопчук.
Петро Філіпчук
Петро Філіпчук
Оксана Прокопчу
Оксана Прокопчу
ІА Волинські Новини вітає іменинників та бажає миру і світлої долі, запалу, енергії, сили доволі. Творчого вогнику, віри й наснаги, щедрості серця, людської поваги!

Іменини за православним календарем святкують Георгій, Данило, Юрій та Єгор.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня сто кущів троянд і тюльпанів викрали невідомі з клумб Нововолинська.

Два роки тому луцькі прикордонники перемогли у змаганях зі спортивного орієнтування Держприкордонслужби, здобувши майже всі перші місця (три з чотирьох) в особистому заліку.

У 2015 році в Україні створили сайт психологічної допомоги для українських бійців. Сайт dopomoga.life дає можливість дистанційно, оперативно та анонімно робити самодіагностику, дізнаватися, що таке психотравма, стрес та якими є його наслідки.

Про луцьку вулицю, яка завдячує своїм виникненням офіцерській колонії у міжвоєнний період та простяглася від розвилки проспекту Перемоги та вулиці Шопена до Клима Савура читайте у матеріалі 2014 року.

Народилися:

Цього дня народилися 16-й римський імператор, філософ Марк Аврелій Антоній, мусульманський пророк Мухаммед (імовірна дата), український військовий діяч Юрко Тютюник, американський комедійний актор і кінорежисер Гарольд Ллойд, найтитулованіший автогонщик України Сергій Вукович, український юрист, голова Центральної виборчої комісії в 2004-2007 роках Ярослав Давидович, американська кіноакторка, володарка двох «Оскарів» Джессіка Ленж, радянський хокеїст Олександр Мальцев, історик Георгій Касьянов, американська кіноакторка й модель Кармен Електра.

Сталося:

1865Вперше оголошено про появу безпечних сірників.

Перші сірники з’явились в 30-х роках 19 ст. в Англії. Вони були мало подібні до сучасних. Сірник того часу являв собою паперову трубочку, на один кінець якої наносили суміш хлористого калію з цукром, а поряд ставили маленьку скляну пляшечку з сірчаною кислотою. Пляшечку розбивали, і кислота, потрапляючи на суміш, викликала спалах. Виробництво сірників одночасно виникло у Франції, Німеччині, Росії та деяких інших країнах. Використання фосфору для одержання вогню було вперше використано у 1816 році, але перші сірники були винайдені тільки в 1833-му, коли в масу сірникових головок був введений білий фосфор – надзвичайно вогненебезпечна й отруйна речовина, дуже шкідлива для здоров’я людини. З огляду на шкідливість білого фосфору на перших сірникових мануфактурах Англії працювали переважно діти бідних вдів. Виготовлені таким способом голівки сірників легко запалювалися при терті об шорстку поверхню.

1986Піаніст Володимир Горовиць уперше за 61 рік приїхав у рідний СРСР.

В 1925 році митець емігрує в Європу, де швидко завойовує популярність як концертуючий піаніст. Взаємини Горовиця та радянської влади були трагічними. Після еміграції радянська влада неодноразово погрожує Горовицю, в 1930-х роках в концтаборах СРСР загинули брат і батько Горовиця. Горовиць відвідав СРСР лише 1986 року, після 61-річної перерви (з тріумфальним успіхом дав концерти в Москві та Ленінграді). Цікаво зауважити, що сестра Володимира Горовиця, піаністка й педагог Регіна Горовиць, була дружиною відомого радянського економіста Овсія Лібермана.

2000у Броварах в житловий будинок влучила тактична ракета, загинули 3 людини, а 5 були поранені.

Він стався в другому підїзді 9-ти поверхового цегляного будинку по вул. Незалежності. Від вибуху розірвало від 9-того до 2-го поверху. Інші під’їзди не пошкодились. Певний час Міністерство оборони намагалося спростовувало інформацію, стверджуючи, що ракета вразила заплановану ціль. Однак вже 23 квітня військовики визнали себе винними у трагедії. Тодішній міністр оборони України Олександр Кузьмук заявив, що вважає несправедливим подавати в відставку після катастрофи. «З моєї сторони це було нечесно - зробити рекламно-благородний жест: Бачите, яка я сильна людина». «Тим самим я б кинув свої війська, своїх працівників, так званим благородством я б заховався за цією трагедією» - сказав він, продовживши, що вирішив для себе «випити цю гірку чашу до дна». В відреставрованому будинку зараз живуть інші люди (постраждалі були переселені на вулиці Грушевського). Від сліду ракети нічого не залишилось, тільки нові стіни стали на 15 см ширшими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus