USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

20 серпня: дні народження, події, факти

20 Серпня 2017 00:00
20 серпня святкує свій день народження любий таточко Степан Панафідін. Кохані дружина та діти зичать йому міцного здоров'я, гарного настрою, натхнення у ковальській справі та безмежної любові. Залишайся таким позитивним "живчиком", яким ти є та нехай на твоєму життєвому шляху трапляються лише добрі і щирі люди! Любимо тебе!
Степан Панафідін із дружиною Наталією
Степан Панафідін із дружиною Наталією

Також святкує сьогодні святкує директор Центру краси Bomond Анастасія Демчук. Колеги та друзі бажають їй міцного здоров'я, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій.
 Анастасія Демчук
Анастасія Демчук

Рідні та друзі вітають із днем народженням чарівну лучанку Марину Майко. Бажають їй міцного здоров’я та життєвої наснаги, професійних успіхів та особистих творчих досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту.
Марина Майко
Марина Майко

Окрім того, день народження сьогодні у військового Андрія Якушика. Друзі та рідні вітають його з днем народження, бажають йому миру і світлої долі, запалу, енергії, сили доволі. Творчого вогнику, віри й наснаги, щедрості серця, людської поваги.
Андрій Якушик
Андрій Якушик

Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з днем народження завідувачку терапевтичного відділення №2 Наталю Чурсіну та бажають міцного здоров’я, терпіння у всьому і стійкої витримки, довгого віку, благополуччя та удачі у всьому.

День народження 20 серпня відзначають голова правління Волинської облспоживспілки Марта Кандиба, екс-головний лікар Волинського обласного бюро медико-соціальної експертизи Григорій Вдовенко, колишній депутат Волинської облради Роман Колісник.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає оптимізму, натхнення, хороших друзів та здійснення всіх бажань.

Іменини сьогодні у Астерія, Дементія, Митрофана, Пімена та Потамія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня Луцьк відзначив свій 931-й день народження. Про перебіг святкування читайте ТУТ.

Два роки тому Україна приєдналася до баз даних Інтерполу. "Той, хто в Інтерполі, не зможе пройти держкордон України, і буде затриманий українськими правоохоронцями", - заявив тоді ще прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

У 2014 році Верховна Рада відновила інстиут військових прокуратур. Відновлення стало обумовленим необхідністю нагляду за дотриманням законів в оперативних підрозділах окремих військових формувань та розвідувальних органах.

Про найстарший атракціон у парку імені Лесі Українки – «Човники» редакція розповідала у 2013 році.

Народилися:

Цього дня народилися 23-й президент США Бенджамін Гаррісон, польський письменник Болеслав Прус (Александр Гловацький), український греко-католицький священик, блаженний католицької церкви Омелян Ковч, радянська шахістка, четверта в історії чемпіонка світу Ольга Рубцова, український письменник, сценарист Микола Зарудний, американська письменниця, авторка «жіночих бестселерів»Жаклін Сьюзан, радянський, американський та російський прозаїк, кінодраматург, сценарист Василь Аксьонов, радянський і російський кінорежисер, сценарист Андрій (Андрон) Михалков-Кончаловський, український поет-дисидент, політв'язень Тарас Мельничук, український письменник, шістдесятник Валерій Шевчук, колишній лідер Югославії Слободан Мілошевич, український політик, громадський діяч і спортивний функціонер Олег Петров, український тележурналіст Костянтин Грубич, український футболіст Ігор Пластун.

Сталося:

1864 — в Японії спалахнув інцидент біля Імператорських воріт.

1864 року між керівниками Тьосю-хану, які були лідерами антиурядової опозиції в Японії, йшли дебати про захоплення японської столиці Кіото. Під час інциденту 30 вересня минулого року їх вигнали звідти сили поміркованої партії, які захищали сьоґунат. Проте 1864 року союз цих сил розколовся, тому більшість урядовців Тьосю-хану, очолювана Курусімою Матабеєм, наполягала на негайному поверненні до столиці. Меншість під проводом Такасуґі Сінсаку та Кідо Такайосі пропонувала зайняти вичікувальну позицію і не поспішати із захопленням Кіото.

В результаті дебатів більшість перемогла, тому Тьосю-хан відправив авангардні війська до Кіото. Їх очолили три старійшини Фукухара Мототаке, Кунісі Тікасуке, Масуда Уемонсуке, а також посадовці Курусіма Матабей, Кусака Ґендзуй та Макі Ясуомі. Коли офіцери Тьосю-хану досягли столиці і звернулися до Імператора з вимогою виступити проти сьоґунату, то отримали відмову. 20 серпня 1864 року, не чекаючи на прибуття основних військ з Тьосю-хану, частини авангарду, розташовані біля Імператорського палацу, кварталі Сакаї та містечку Фусімі розпочали сутички із сьоґунатським гарнізоном столиці. На допомогу останньому прибули загонами Сацума-хану, Айдзу-хану, Кувана-хану й Оґакі-хану. Частини під командуванням Курусіми пробилися до воріт Хамаґурі Імператорського палацу, але були спинені захисниками. В бою Курусіма загинув, а Кусака й Макі вчинили самогубство. Використання вогнепальної зброї обома сторонами спричинили в місті велику пожежу, в якій згоріло понад 28 тисяч будинків.

Інцидент біля Імператорських воріт послужив приводом для організації сьоґунатом першої каральної експедиції в Тьосю-хан. Останній не міг протистояти уряду і капітулював. Організатори походу на Кіото та офіцери, які взяли в ньому участь, були страчені.

1980 — Міністерство зв’язку УРСР віддало розпорядження про глушіння радіостанцій «Голос Америки» (США), «Бі-Бі-Сі» (Велика Британія) і «Німецька хвиля» (ФРН)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus