USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

23 лютого: події, факти, дні народження

23 Лютого 2018 00:00
День народження 23 лютого святкує лучанка Богдана Дудюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає її з днем народження! У цей святковий день від усього серця бажаємо здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів.

Також сьогодні святкує заслужений журналіст України Святослав Колосок, журналіст та письменниця Валентина Штинько, журналістка Ольга Богачевська, а також історик, філософ, член Національної спілки письменників України, уродженець Волині Петро Кралюк.

ІА Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає міцного здоров’я, удачі, благополуччя, добра, радості, любові, щастя, гарного настрою, посмішок та яскравих вражень.
Валентина Штинько
Валентина Штинько
Ольга Богачевська
Ольга Богачевська
Петро Кралюк
Петро Кралюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

До 2014 року 23 лютого відзначався День захисника Вітчизни. Це свято сягає своїм походженням ще 1918 року. Однак, указом Президента України Петра Порошенка 14 жовтня 2014 року свято скасоване, натомість запроваджено День захисника України.

Наша хроніка:

Минулого року 23 лютого ківерчанин пробіг 50-кілометровий зимовий марафон у пам’ять про загиблого в зоні АТО товариша Маріса Камінського.

У 2016 році цього дня редакція розповідала про захисника України з Луцька, який повернувся додому після 15 місяців полону, з яких майже півроку – без зв’язку.

Про кількість переселенців на Волинні та чи чекати нової хвилі прибуття внутрішньо переміщених осіб розповідали 2 роки тому. За оперативною інформацією в області нараховується 3469 внутрішньо переміщених осіб. Влада визначила перелік об’єктів комунальної власності, де ще можна заселити переселенців. Таких об’єктів нарахували 71, де можуть розмістити ще 610 громадян України.

У 2014 році скасували скандальний мовний закон регіоналів Ківалова-Колесніченка, прийнятий у 2012 році. Закон гарантував використання на Україні "регіональних мов", тобто мов, які, згідно з даними перепису населення, вважають рідними більше 10% населення відповідного регіону.

Луцька «Волинь» програла контрольний подинок на третьому тренувальному збору молдавському «Шерифу» з рахунком 1:2 цього дня у 2013 році.

Народилися:

Цього дня народилися видатний німецький композитор Георг Гендель, український письменник, громадсько-політичний діяч, поет і драматург Василь Капніст, американський кінорежисер, поставник знаменитого фільму «Віднесені вітром» Віктор Флемінг, німецький філософ, психолог, один із засновників екзистенціалізму Карл Ясперс, польський біохімік Казимир Функ (придумав слово «вітамін»), український поет Микола Шпак, славіст і україніст Богдан Романенчук, український політичний і державний діяч, управлінець, прем'єр-міністр України у 1997-1999 роках, лідер Народно-демократичної партії у 2000-2006 роках Валерій Пустовойтенко, український історик, краєзнавець Володимир Підгірний, український державний і політичний діяч, фінансист, Президент України у 2005-2010 роках Віктор Ющенко, український поет, прозаїк, літературний критик, музикант Кость Москалець.

Сталося:

1455 - в Майнці вийшла друком 42-рядкова Біблія Йоганна Гутенберга, що служить традиційною точкою відліку історії друкарства в Європі.

1863 – англійські мандрівники оголосили про відкриття ними джерел річки Ніл.

1874 – англійський майор Уолтер Уїнгфілд запатентував нову гру на свіжому повітрі – Sphairistike, нині відому як теніс.

1886 – американець Чарльз Холл електролітичним методом отримав алюміній.

1881 – у Самарі почали виробництво «Жигулівського пива».

1944 – почалася депортація чеченського та інгуського народів, котрі нібито співпрацювали з німецькими окупантами, з їхньої історичної батьківщини в Сибір.

1947 – почала роботу Міжнародна організація зі стандартизації (ISO).

1994 – Держдума Росії амністувала ГКЧП.

1954 – пленум ЦК КПРС ухвалив рішення про освоєння цілини.

1997 – вчені з Единбурга (Шотландія) повідомили про успішне клонування дорослої вівці. Новонароджена одержала ім'я Доллі.

1998 – лідер міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда» Осама бен Ладен оголосив джихад – священну війну – проти усіх євреїв і християн.

2000 – Карлос Сантана одержав вісім нагород «Греммі» (із десяти можливих номінацій).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Сташинський Показати IP 23 Лютого 2018 16:03
Яка гарна Богдана !!! Де вона працює ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus