USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

26 квітня: події, факти, дні народження

26 Квітня 2018 00:00
День народження 26 квітня святкує день народження помічник народного депутата України Ірини Констанкевич Орест Маховський. Колеги вітають іменинника та бажають йому здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів.

Батьківський колектив Фонду розвитку ЗДО №22 «Радість», щиро вітає найулюбленішу завідувачку усіх діток нашого садочка, Сарнавську Ірину з Днем Народження. Нехай радісні посмішки дітей завжди супроводжують Вас по житті, а усі розпочаті справи і задуми втіляться якнайшвидше.
Ірина Сарнавська
Ірина Сарнавська

Також сьогодні відзначає день народження Наталія Динько. Рідні та друзi бажають їй міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях.
Наталія Динько
Наталія Динько

Окрім того, 26 квітня святкує любляча матуся та дружина, добра подруга та хороша людина - заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук. Родина та друзі бажають іменинниці міцного здоров'я на многії літа, благополуччя, щедрої долі, щастя у житті, творчої наснаги у відповідальній роботі на благо держави.

Також день народження сьогодні у археолога, дослідника історії Волині, краєзнавця Григорія Охріменка, художниці Тетяни Мялковської та колишнього директора Волинського інституту імені В’ячеслава Липинського Міжрегіональної академії управління персоналом Оксани Самойленко.
Григорій Охріменко
Григорій Охріменко

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає міцного здоров'я на багато років життя, успіхів, родинного щастя й добробуту, прихильності фортуни та здійснення всіх задумів.

26 квітня в Україні – День чорнобильської трагедії. А у світі сьогодні відзначають Міжнародний день інтелектуальної власності.

Іменини за православним календарем святкують Артем, Премислав та Хома.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік цього дня громадськість міста Луцька вшанувала жертв Чорнобильської катастрофи: поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобиля, що на меморіальному комплексі, а також запалили лампадки.

Два роки тому двоє солдатів-лучан отримали медалі «Захиснику Вітчизни». За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У 2015 році редакція розповіла про вулицю 8 березня, що у Луцьку. Виникла вона у 1920-ті роки у зв’язку з розплануванням офіцерського та інвалідського містечка.

26 квітня 2014 року видання опублікувало фоторепортаж із міста-привида Чорнобиля.

Народилися:

Цього дня з’явилися на світ королева Франції Марія Медічі, шотландський філософ, історик Девід Юм, французький художник Ежен Делакруа (картина «Мазепа на коні»), італійський інженер і підприємець, засновник фірми «Альфа-Ромео» Нікола Ромео, комічний актор епохи німого кіно Ерік Кемпбелл, український поет-неокласик, літературознавець, критик і перекладач Микола Зеров, американський фізик і сейсмолог Чарльз Ріхтер (розробив шкалу оцінки сили землетрусів), український режисер, директор драмтеатру імені Лесі Українки Михайло Резнікович, український математик, відомий публіцист, літературознавець, правозахисник Леонід Плющ, український футболіст Олександр Заваров, польська акторка Анна Муха(«Список Шиндлера»).

Сталося:

1514польський астроном Микола Коперник провів своє перше спостереження за Сатурном. На підставі цього і наступних спостережень він зробив висновок про геліоцентричний принцип побудови Сонячної системи. Свою найголовнішу працю, базовану на узагальненні власних тривалих спостережень і підрахунків, «Про обертання небесних сфер» Микола Коперник опублікував після довгих сумнівів у рік своєї смерті (1543). У цій роботі вчений постулював зовсім нове розуміння місця Землі і, разом з тим, людини у Всесвіті, виступивши творцем геліоцентричної теорії світу. Стара геоцентрична теорія облаштування всесвіту, яку сформулював грецький астроном Птолемей у ІІ столітті, розглядала Землю як центр світобудови і була панівною серед учених і теологів. Натомість Коперник ставить Сонце в центр Всесвіту, а навколо нього (точніше, навколо спільного центра мас всієї його системи) обертаються усі тіла, в тому числі планети і зокрема Земля. Вчення Коперника мало велике значення у розвитку природознавства, його ідеї були розвинуті в подальшому у працях Джордано Бруно, Галілео Галілея,Кеплера, Ісаака Ньютона та інших. Зокрема, Коперниківську систему було поточнено: Сонце розташоване у центрі не всього Всесвіту, а лише Сонячної системи

1840з друку вийшло перше видання «Кобзаря» Тараса Шевченка. Тарас Шевченко у своїй творчості відобразив саме ті думки і настрої, які були важливими в житті українців його часу. Про те, що його творчість знайшла відгук у серцях людей, свідчить те, що в другій половині XIX і на початку XX століття чи не єдиною книжкою у більшості сільських хат України був «Кобзар», вірші з нього вчили напам'ять, за ним училися читати. На той час твори Шевченка об'єднали український народ. За ставленням людини до творчості Шевченка відразу стає видно, наскільки людина знайома і як ставиться до життя українського народу XIX століття.

1956в СРСР розпочато масовий випуск автомобіля «Москвич-402».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus