USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

5 червня: події, факти, дні народження

5 Червня 2014 00:00
День народження 5 червня відзначає депутат Волинської обласної ради Андрій Мельник (на фото).

Інформаційне агентство Волинські новини вітає його зі святом і бажає здоров’я, злагоди та удачі.

Наша хроніка:

Торік редакція інформувала про те, що на Волині з'явився новий проект для мандрівників. Інтернет-проект «Туристичний портал Великої Волині» створений для того, щоб якісно представити туристичні можливості регіону потенційним мандрівникам.

Тим часом, США розпочало розслідування в Україні. Америка вирішила розібратися в питанні недотримання авторських прав у нашій державі. Таке рішення Штати прийняли після того, як Україна очолила «список 301» країн-порушників інтелектуальної власності.

У рубриці "Походеньки-поїзденьки" Інформаційне агентство Волинські новини розповідало про Волинь очима росіян. Про визначні місця древнього Луцька дивіться у фоторепортажі.

А в 2012 році цього ж дня відкрилось представництво Nissan у Луцьку. У автосалоні був представлений весь модельний ряд Nissan, що офіційно продається на українському ринку, діяв сервісний центр.

Народилися:

Цього дня народилися російський генерал, скрипаль і композитор, автор російського гімну «Боже, царя храни!» Олексій Львов, англійський астроном і математик Джон Адамс, іспанський поет, музикант і художник Федеріко Гарсіа Лорка, художник і режисер, один із творців російського та радянського мультиплікаційного кіно Олександр Іванов, український політик, президент УНР в екзилі у 1989-1992 роках, голова ОУН з 1981 року Микола Плав'юк, англійський режисер Тоні Річардсон (фільм «Том Джонс»), російський і радянський режисер-мультиплікатор Володимир Попов («Простоквашино», «Умка», «Бобик у гостях у Барбоса»), французький кінорежисер, сценарист Жак Демі («Шербурзькі парасольки»), радянський кінорежисер Іскандер Хамраєв («Сіль землі», «Шапка Мономаха», «Червона стріла»), радянський і грузинський актор театру й кіно Кахі Кавсадзе (Абдулла у фільмі «Біле сонце пустелі»), український співак Степан Грищенко, польська акторка Барбара Брильська («Іронія долі, або з легким паром»), латвійський і російський шоумен, музикант, телеведучий, учасник гурту «Несчастний случай» Валдіс Пельш, російська естрадна артистка й пародистка Олена Воробей (Лененбаум), український легкоатлет Сергій Демидюк.

Сталося:

1415 – розпочався суд над чеським проповідником, ідеологом Реформації Яном Гусом.

1929 – Рада праці та оборони СРСР ухвалила спеціальну постанову про організацію машинно-тракторних станцій (МТС).

1947 – держсекретар США Джордж Маршалл виголосив промову в Гарвардському університеті, у якій виклав програму допомоги післявоєнній Європі, що пізніше отримала назву «план Маршалла». 1950 – американська акторка Елізабет Тейлор уперше вже вийшла заміж. Її обранцем став Ніккі Хілтон.

1950 – президент США Гаррі Трумен підписав закон про виділення 3,121 млрд. доларів на американську допомогу іноземним державам («план Маршалла»). 1957 – дослідник наркотиків доктор Герберт Бергер запропонував перевіряти атлетів на допінг.

1965 – Оксфордський університет присудив почесний ступінь доктора літератури 76-річній російській поетесі Анні Ахматовій.

1982 – акторка Софія Лорен залишила Італію по тому, як провела 17 днів у в'язниці через несплату податків.

1991 – в Осло із нобелівською промовою виступив лауреат премії миру Михайло Горбачов, радянський лідер.

1992 – у Києві почався перший собор Української автокефальної православної церкви. 2000 – президент США Білл Клінтон почав візит до України.

2006 – Сербія ліквідувала державне об'єднання Сербія й Чорногорія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
співчуваючий Показати IP 5 Червня 2014 07:09
А де цей Мельник? Сесії не відвідує. Чи ще не реабілітувався від того лайна, в яке вліз з подачі Проня і Башкалєнка? Довго доведеться відмиватись, ой довго! Бажаю якнайшвидше відмитись від цієї кошмарної "політичної сили" і її бандитської ідеології! Поправляйся!
ольга Показати IP 5 Червня 2014 19:22
Порядний нормальний хлопець, варто повчитись нинішній владі щодо порялності та людяності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus